Speeltuin Soesterkwartier 11 september 2017. Het is druk tussen de schuifdeuren of bij het gebrek daaraan  de ” Coulissen”. Je moet tenslotte toch een “opkomst”maken.  Wel en dat deden, de nu 9 deelnemende “hoppertjes”. Een paar kids hadden zich ziek gemeld, dus er was wat ruimte in de zaal.

Na het afscheid van familie/ vrienden/ kennissen en de lokale “fanclub”, werd er dit maal wat korter een “warming Up”gedaan, aangezien het instuderen van de benodigde “hipjes”of “hopjes” wat extra tijd koste.

Maar dat viel erg mee. De passen en “moves” zaten er al snel in, zodat er groepsgewijs gewerkt kon worden.

Mooi te zien, dat de “talenten”de wat mindere “talenten”op sleeptouw nemen. Soms wat al te letterlijk maar dat hoort er bij.  daar waar vorige week nog de zijwaartse “slide”werd geleerd, ze zijn al weer een paar bladzijden verder hoor. De halve en hele draai is geen enkel punt. En het moeilijkste op deze leeftijd is de combinatie van handgebaren ( gracieus)  en de danspassen uitvoeren. Iets met motorriek . Maar het gaat ze goed af.

En zoals in het weekeind bij de Moving-stars, al werd opgemerkt op het Eemplein. “Volgend jaar de Hip Hopgroep SK, op het Eemplein tijdens de “uit Markt”

By the Way, wie weet er een leuke naam voor deze “dance”hoppers in de Speeltuin Soesterkwartier.

Idee, inzenden op redactiesoesterkwartier@gmail.com

Karel van Rooy

En de foto’s voor de ouders, klik hier.