Soesterkwartier 30 november 2017. De wijk is weer een ondernemingsgezinde winkel rijker en met een mooi initiatief.

Op de Soesterweg 236, naast de ingang van de Wagenwerkplaats is nu gevestigd de vestiging van “Cyberhelden”. Vandaag 30 november was de feestelijke opening.

Cyberhelden geeft jongeren met een autistisch spectrum de gelegenheid om in de ICT en elektronica ervaring op te doen. Gestart is met een 5 tal jongeren die in plaats van thuis te “hangen”nu een zinvolle dagbesteding te geven. De jongeren die dus autistisch zijn hebben veel gevoel en kennis van de ICT en kunnen in “nowtime”een laptop repareren. Of een trage PC van zijn virussen af helpen.

De “Cyberhelden” zijn afkomstig van het project “Leeffijn” en werken samen met een gelijkwaardig project in Soest. Het ligt in de bedoeling om circa 12 jongeren op deze wijze aan een toekomstperspectief te helpen.

Het pand aan de Soesterweg is zeer stijlvol verbouwd en er zijn diverse werkplakken voor de jongeren. En niet alleen Laptop,s worden onderhanden genomen, maar ook radio-bestuurbare auto,s, of smart Tv’s. Eigenlijk alles waar elektronica in zit.

En heeft U het vermoeden dat U last heeft van een virus, of hacker in Uw Pc, deze mannen weten er raad mee en vinden al heel snel de boosdoener.

Reden natuurlijk om alle pc’s van de redactie door de molen te halen. Verrassend.

Een feesttent, voor de ingangsdeur en een banner markeren nu de plek van de open dag.

Een mooi initiatief en een leuke aanvulling van activiteiten in het Soesterkwartier.

Ronald Jansen een van de organisatoren, geeft hieronder nog eens uitleg.

CyberHelden.

Op 30 november is de vestiging van de sociale onderneming CyberHelden feestelijk geopend. Talentvolle mensen met een vorm van autisme of een andere afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hier een leerzame dagbesteding in de automatisering om zo werkervaring op te doen voor een zelfstandige baan.

Dennis Klawer, bedrijfsleider: “Onze medewerkers hebben heel veel kwaliteiten, maar vinden het nog moeilijk om in drukke, veeleisende omgeving te werken. Daarom bieden wij ze hier een prikkelluwe werkplek met professionele ondersteuning. Het is mooi om te zien hoe de jongens die nu al bij ons werken te zien groeien.”

CyberHelden is een aanwinst voor iedereen in Soesterkwartier, want ze repareren computers, voeren beveiligingsscans uit, installeren virusscanners en ze bouwen en programmeren websites. Ook mensen die computerproblemen hebben met bijvoorbeeld e-mail of internet kunnen van maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 17:00 uur hier terecht.

“Op dit moment hebben we al 5 medewerkers, maar we hebben werkplekken om door te groeien naar 12 medewerkers. “Om bij ons te kunnen werken hoeven mensen nog geen IT specialist te zijn. Wel vinden we het belangrijk dat ze geïnteresseerd zijn in computers en automatisering, dat gemotiveerd zijn om te werken en zich te ontwikkelen,” vertelt Ronald Janssen, collega van Dennis.

Heb je een indicatie Dagbesteding en zie je jezelf werken in de IT? Dan bent je van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Op de website CyberHelden.nl staat meer informatie.

Verslag en foto,s Karel van Rooy.