Bijen, mieren, vlinders, een voetbal en/of fantasiefiguren. Dat zijn enkele onderwerpen van de ongeveer 150 creatieve werkstukken die van zaterdag 11 tot en met zaterdag 25 februari in de Thema-kamer van het Wijkmuseum Soesterkwartier (achter de Museumwoning) Sint Bonifaciusstraat 61 te zien zullen zijn. De openingstijden zijn elke zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

De werkstukken rond het thema ‘Hoe speel ik in mijn Soesterkwartier’ zijn de afgelopen weken door scholieren uit de groepen 3 en 4 van de basisscholen in de wijk gemaakt. Dat gebeurde onder leiding en inspiratie van kunstenares Leintje Hoogenkamp. De enthousiaste makers zijn afkomstig van zowel ’t Anker als De Kubus en De Magneet.

Het thema ‘Spelen in de wijk’ is onder andere gekozen naar aanleiding van discussies in de wijk over het groen en speelruimte voor de jeugd. Deze gesprekken in het kader van het op te stellen Wijkperspectief voor het Soesterkwartier werden eind vorig jaar op tal van locaties in de wijk gehouden.
Voor meer informatie over de voortgang van het Wijkperspectief kunnen belangstellenden sinds kort enkele dagen per week terecht in het ‘PROJECTENHUIS. Dat is gevestigd op het adres Noordewierweg 127.