DSC_9074Zoals aangekondigd op deze website, werd er zaterdag 21 mei een buurtbrunch gehouden in de Primulastraat.

Georganiseerd door Welzin en het Koppelhuis, met sponsoring van de plaatselijke Groot Grutter en “brunch”specialisten Citroen en Peper, werd halverwege de Primulastraat het “kamp” ingericht.

Tafels en stoelen, kopjes, bekers, borden, en enthousiaste mensen van Welzin. Onder het motto,”wij komen naar U toe deze zomer” proberen zij de bewoners van een straat te bij elkaar te krijgen en samen eens de stand van zaken in hun straat doornemen. Zijn er wensen; Kan het anders; Wat mag er beter enzovoorts.DSC_9078

Heel korte lijnen dus tussen bewoners en de mensen die over Zorg en Welzijn gaan. Zij organiseren dus een aantal activiteiten in het Soesterkwartier en willen weten wat “wij”er van denken.

DSC_9075De belegde broodjes, brownies, koffie en drinken waren perfect geregeld. Vanaf 11,30 kon men aanschuiven. Misschien een onwennig gebeuren maar het bleef in eerste instantie betrekkelijk rustig. Geen horde’s bewoners die nu wel eens even lieten weten hoe het “anders”of beter kan.

Voorzichtig schoven er hier en daar, gedurende de tijd, wat mensen aan. En na een uurtje waren de tafels zelfs allemaal bezet. Zelfs vanaf de Soesterweg, kwam een enkeling poolshoogte nemen.

Jolande Koelewijn over de brunch. ” Wel we hebben uiteraard begrip voor het feit dat dit nieuwe idee wat “vreemd” bekeken wordt. We hebben een rondje langs de huizen gedaan en wel een indruk gekregen waarom je niet zomaar even op straat in discussie gaat met a; Welzin en b; de bewoners uit andere gedeelten van je straat. Maar ons doel is zeer zuiver. Gezien de komende ontwikkelingen voor het Soesterkwartier is het van belang om juist heel plaatselijk, de gevoelens en wensen van de mensen te horen.”

DSC_9077Op zich een goed initiatief van Welzin  en er zullen de komende weken nog een paar straten bezocht worden met het “brunch”idee. Ook in de grote speeltuin zal een brunch worden gehouden.

Wij houden U op de hoogte.

Verslag/foto  Karel van Rooy.