Oproep: Naar aanleiding van onderstaand bericht is een groot bedrag aan geld verzameld. Maar het is nog niet genoeg. Via Crowdfunding wil men het resterende bedrag verkrijgen. Zie hiervoor: Deze pagina.

In de directe omgeving van meerdere speelplekken waar het met zomers weer altijd druk is geen AED in de buurt hebben is altijd gevaarlijk. Laat ons een stap voor zijn en mocht er iets fout gaan in de omgeving dit net een stapje voor kunnen zijn om net iets sneller en beter te kunnen helpen!

Wist je dat er elke week zo’n 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis krijgen? De meeste hartstilstanden vinden bovendien plaats in een woonwijk. De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulp verleend kan worden. Daarom is een AED in onze buurt belangrijk. Met een AED in de buurt vergroten we de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Ik vind dat heel belangrijk en zet me daarom graag in om onze eigen BuurtAED te realiseren!Als je het niet zitten om zelf de AED te bedienen, geen probleem! De AED wordt namelijk aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem. Als er iemand in onze buurt een hartstilstand krijgt, dan zal onze AED bediend kunnen worden door een burgerhulpverlener die opgeroepen wordt. Een burgerhulpverlener is getraind om in zo’n situatie hulp te verlenen.Doe je mee met onze BuurtAED?

Hartstichting