SOESTERKWARTIER – Het echtpaar Johannes Michels en Berendina Michels-Beumer was maandag 25 juni precies 65 jaar getrouwd. Het briljanten echtpaar kreeg daarom bezoek van burgemeester Lucas Bolsius die namens de gemeente de felicitaties overbracht en een fleurig bloemstuk aanbod.
Johannes Michels is geboren in Rotterdam en Berendina Michels-Beumer in Amersfoort. Zij hebben elkaar ontmoet in 1946 toen Johannes tijdens zijn dienstplicht werkzaam was bij een telefooncentrale in Amersfoort. Na één jaar verkering hebben zij elkaar op 25 juni 1947 het jawoord gegeven. Zij hebben eerst ingewoond bij de ouders van Berendina, vervolgens hebben ze een periode ingewoond bij een andere familie en daarna zijn zij verhuisd naar het huis waar zij nu nog steeds wonen.
Het echtpaar heeft vier kinderen gekregen: één dochter en drie zoons. Daarnaast zijn ze de opa en oma van acht kleinkinderen: vier kleinzoons en vier kleindochters.
Johannes Michels heeft na hun trouwen bij de Noack (vleesfabriek) gewerkt. Later werkte hij als metaaldraaier en onderhoudsmonteur bij de BOFA (borenfabriek). Na de sluiting van dit bedrijf heeft hij diverse andere banen gehad, zo is hij is onder meer klusjesman geweest bij de disco PPM. Voor hun trouwen heeft Berendina Michels-Beumer in de huishouding gewerkt. Na de bruiloft hield zij zich bezig met het huishouden en de kinderen.
Vroeger kwamen de kleinkinderen geregeld logeren. Ook haalden zij vaak op woensdagmiddag de kleinkinderen van school om gezellig samen te lunchen. Naast de kleinkinderen is het echtpaar ook gek op de natuur; zij genieten meerdere keren per week op een bankje in de polders bij Soest. Verder genieten zij nog iedere dag van een zelfgemaakte warme maaltijd met een biertje of wijntje erbij. Berendina Michels-Beumer houdt ook van puzzelen. De heer des huizes heeft vroeger als hobby veel met hout gewerkt; hij maakte zelf meubels en kinderspeelgoed.
Het bruidspaar viert de briljanten bruiloft thuis met een barbecue voor alle kinderen en kleinkinderen.

Bron: Stad Amersfoort