Soesterkwartier 29 september 2018, 19.00 uur. Een groot gezelschap BOA’s komt Puntenburg bezoeken.

Bij het lezen van deze “kop”gaan de eerste gedachten uit naar Bijzondere Opsporing’s Ambtenaren van “Handhaving”die massaal een inval doen, zoekend naar dissidente senioren. Maar gezien de vele bonte gedragen kleding blijkt het een heel andere vorm van educatie te zijn.

De Boa’s een grote en vrolijke zanggroep uit het Amersfoortse maakt wederom haar opwachting in de Vijverzaal van Puntenburg voor een wervelend en smaakvol optreden.

Het begon als een grap aan de tap van het Smartlappen café De BOA’S toen gevestigd in de Koestraat in Amersfoort.
Een klein gezelschap van 30 leden begon in het najaar van 2005 met het zingen van smartlappen onder muzikale begeleiding van Lida Kleijne op de accordeon.
Aan het einde van het eerste seizoen werd besloten het koor uit te breiden en na hard werken, veel zingen en teksten leren werden we in 2007 uitgenodigd op het Smartlappenfestival van de stad Amersfoort.
Inmiddels telde ons koor 45 leden en de muzikale begeleiding kreeg versterking met Aart v.d. Brom, ook op accordeon.
Er werd besloten een bestuur aan te stellen en het koor onder te brengen in een Stichting.
Inmiddels naderde ook het 5- jarig bestaan.

Het bonte gezelschap treed veelvuldig op en ook Puntenburg is een vaste stek geworden. De bonte verzameling mannen en vrouwen, ondersteund door Keyboard en Accordeon zingen over het algemeen Nederlands talige smartlappen. Zo ook deze avond waar men niet schroomt een actueel nummer te zingen van Tino Martin, naar verluid momenteel de beste zanger van Nederland.

Het publiek, zo,n 60 belangstellend genoot van het optreden. Het heen en weer deinen van de zangers en zangeressen werkte kennelijk aanstekelijk, want velen in de zaal deden deze gratis gymnastiekles ook mee.

Dat de bekendste zangeres van het levenslied, Anneke Grönloh ons is ontvallen, is zeker het herdenken waard en dat kan maar met een nummer “Brandend Zand” meegezongen door de aanwezigen.

Soms gaat het er wat al te enthousiast aan toe bij de Boa’s, gezien de losse delen van de nek-versiering die over de grond verspreid zijn.

Bekende nummers van Frans Duitz en Marco Bosato volgen elkaar snel op. Een uitgebreid repertoire op dat gebied is de Boa’s niet vreemd en gaat ze gemakkelijk af.

Toch ook een opvallend puntje. De bezoekers waren door de hele zaal neergestreken, 1 tafel bleef leeg. De stamtafel schijnt toch een apart ding te zijn.

Optreden van de Boa’s blijft toch een bijzondere beleving, altijd verrassend hoe zij zich steeds weer vernieuwen in de muziek keuzes.

Verslag Karel van Rooy

Fotoreportage Nel Groenendijk.

 

.