aa20 (Custom)Ter afsluiting van ons jeugdvakantie -feest is er woensdagmiddag 3 september een leuke kinderbingo met leuke prijzen in speeltuin het Soesterkwartier we beginnen om 14.00 het is voor de kinderen gratis bingo spelen dus graag tot ziens .

Aldus een berichtje op Facebook en geattendeerd door een van onze lezers,  werd de kinderbingo bezocht.

Hartelijk welkom geheten door Manie, de beheerder van de speeltuin en even kennis gemaakt met Ome Jan die de rol van quizmaster op zich had genomen en de Bingo zou draaien. Gezien het mooie weer waren er rond de klok van 14.00 uur nog veel kinderen buiten in de speeltuin. Terwijl de kenners van het bingospel de uitgebreide tafels met de te winnen prijzen bekeek. Maar tijd is tijd en Manie sprak een welkoms woord uit. Met de mededeling dat er een verslaggever van de redactie foto,s maakte en daar geen bezwaar tegen werd gemaakt i.v.m. de kinderen, werd het startschot gegeven. Nou ja een heleboel ballen in een machine werden verzocht een voor een te verschijnen. Zo,n 65 moeders met hun kroost ( en een enkele pappa) hadden gratis bingokaartjes gekregen.

Nu was  het wel zo, dat de uitgestalde prijzen ook waren verdeeld over twee lange tafels en wel met de bedoeling dat door het spelen voor de bovenste/middelste of volle kaart je naar een van de tafels werd verwezen. Mijns inziens maakte het niet veel uit want op beide tafels stonden erg mooie en leuke prijzen om te winnen. De organisatie heeft hier duidelijk veel moeite voor gedaan om zoveel prijzen bij elkaar te krijgen.

sk (34) (Custom)Het was stil in de zaal. Ome Jan deed het rustig aan met het noemen van de nummers die getrokken waren. De vreugde bij een kind die dan “Bingo”kon roepen en de teleurstelling bij de anderen die nog net een vakje open hadden. Maar dat is het spel en Ome Jan ging stug door met de balletjes. En jammerlijk genoeg, met het trekken van de vele nummertjes, werden ook de twee prijzentafels steeds leger.

Opvallend was dat ook de moeders ( en de Pappa’s) fanatiek mee deden en geconcentreerd diverse bingo kaartjes van de naast gezeten kinderen volgde. De eenheid onder de Soesterkwartierders wordt op, zo,n middag goed merkbaar.  Daar waar sommige voor twee maanden terug nog met flinke spandoeken over straat liepen en volop in de media zichtbaar waren. Zo vredig en gezellig nu met de kinderen naar de Bingo want daar doen we het voor. Compliment hoor.

Na beëindiging van de kinderbingo gaat men zich opmaken voor de volwassen. Hedenavond zal het weer geheel gevuld zijn met alle pappa’s en mamma’s en misschien een enkel kind.

Verslag Karel van Rooy

Dia impressie, klik HIER.

sk (53) (Custom)Mocht iemand afzonderlijk foto,s willen, stuur dan even een berichtje naar de redactie

redactiesoeterkwartier@gmail.com.