DSC_2094Alhoewel de laatste etappe van de 71 ste vierdaagse, nog gelopen wordt, met hopelijk alle deelnemers aan de finish, is de zware tocht door het Soesterkwartier al geweest.De woensdag en 3e dag van de vierdaagse gaat deze traditiegetrouw door het Soesterkwartier.

Ook een traditie is dat de hele sliert wandelaars over de Soesterweg komen.Of wel van de ene kant, dan wel van de andere kant. Rond 18.15 verzamelden zich dan al diverse toeschouwers langs de al om bekende route. Stoelen en tafels naar de stoep gesleept, koffie op tafel en wachten. En op een heel stuk van de Soesterweg konden ze erg lang wachten. Het parcours was namelijk rechtsom, dus tot aan de Violenstraat. Vanaf het startpunt liepen de wandelaars gelijk richting Brouwerstunnel ( met een bochtje)  om vervolgens een stuk over de Soesterweg te lopen. Echter bij de Violenstraat rechtsaf naar de Noordewierweg om daar over te steken naar de Berkelstraat. Vanaf daar werden de wandelroutes gesplitst in de 5/ 10 en 15 kilometer.

Goed om te zien dat op de diverse kruisingen er verkeersregelaars waren gestationeerd en op de kruising Noordewierweg / Violenstraat was dat zeker geen overbodige luxe. Ook van politie zijde waren mensen aanwezig om de nodige aansturing te geven.

Op een enkel spetter na, was het goed wandelweer en de strategisch opgestelde ijskar in de Violenstraat deed zeer goede zaken.

Altijd verrassend hoeveel georganiseerde groepen er mee lopen. Zeker al die basisscholen uit Amersfoort waren goed herkenbaar.

Het publiek had zich massaal opgesteld om en nabij de Noordewierweg. De avondmaaltijd thuis ingewisseld voor een patatje op de hoek.

De start van de lopers was om 18.00 uur. Om 18.28 kwam de eerste loper al op de kruising. Kort daarna gevolgd door nog wat “snelwandelaars”. Maar om 18.45 begon het goed door te stromen. Massa’s kinderen/volwassene en  begeleiding, passeerden de kruising. Velen waren uitgedost in de bekende oranje kleuren. De aangeklede Noordewierweg met oranje vlaggetjes zorgde ook voor verhoging van de feestvreugde. Pas 3 kwartier later kwam er een einde aan de eindeloze stoet wandelaars.

DSC_2107En er zaten zeker volhouders bij. Het meisje met de gebroken pols, bijtend op haar tanden en doorgaan. Vaders met kinderwagens/buggy’s die wanhopig naar de omstanders keken. Op zoek naar een blik van bevestiging of een flesje gerstenat.

En dan al die huppelende lopertjes die geen vermoeidheid kenden en soms moeite hadden in de keurige groep te blijven. Zeker als die grote politieman je tegen houd om over te steken. Ze wilden allemaal verder.

Bijgaand is een foto impressie bijgevoegd van dit evenement op deze kruising.

De redactie wens alle lopers voor de 4e dag een behouden aankomst.

Verlag en foto’s Karel van Rooy

Voor een foto impressie klik hier.