Het blijft altijd weer een mooi gebeuren, als de woensdagavond nadert van de avondvierdaagse Amersfoort. Traditiegetrouw gaat deze een na laatste avond door onze wijk, komend vanaf de tunnel, naar de Soesterweg/ Violenstraat en dwars door “het hart”van de wijk om na de Berkelstraat opgesplitst te worden in de verschillende km lopers.

15 mei 2019. Daar waar de redactie normaliter rond 18.30 al de eerste lopers op de kruising Noordewierweg/ Violenstraat/Berkelstraat, op de foto zet, bleek dat er toch een groepje “hard”lopers de kruising al voorbij waren. Reden voor onze verslaggeefster een andere positie in te nemen om de lopers ‘vóór te zijn.

Het lukte om op ‘de Enk”en “Vreeland”de draad weer op te pikken. Met onderweg op de route onze eigen “Hits”men, Peter Havens de al D j, de nodige muzikale bijdrage te produceren. Langs de route een aantal rustpunten van de meelopende scholen om de nodige calorieën weer bij te tanken.

Dat de opa’s en oma’s, cq ouders weer langs de route stonden mag worden afgeleid aan de vele snoepkettingen en aanverwante zaken die om de kinderen hingen. Als ware het de laatste “intocht”dag.

Gelukkig waren de weersomstandigheden redelijk ideaal te noemen. Met een temperatuur van circa 15 graden was het uitstekend wandelweer.

En niet algeheel een verrassing, maar ook Wethouder Astrid Janssen was een van de deelnemende lopers.

 

 

 

Verslag Karel van Rooy

Foto,s Nel Groenendijk

 

Album 1

Album 2

Album 3