Het Soesterkwartier kent vanuit het verleden al vele inwoners die op de een of andere manier “beroemd” zijn geworden. In de categorieën Zang / Kunst en tv / toneel, kunnen we nu een heuse miss Utrecht ( bijna) toevoegen. De van oorsprong uit de Lektraat afkomstige Manon Arlar, ook wel bekend in de hippische sport en door ondergetekende al eerder vereeuwigd met haar twee zussen, gaat op voor de finale van de Miss Beauty of Utrecht.

Reden voor Jeroen v.d Veer Stad Amersfoort, haar te interviewen.

AMERSFOORT Hoe je het wendt of keert; een modellenwedstrijd is vaak een vleeskeuring en die gedachte had de Amersfoortse Manon Arlar ook. Toch doet de 23-jarige mee met de Miss Beauty of Utrecht-verkiezing. Ze hoopt hiermee het vooroordeel weg te nemen. Inmiddels is zij doorgedrongen tot de finale en daarbij wil ze op diverse manieren opvallen.

Via Facebook werd ze door kennissen aangespoord om zich op te geven voor de verkiezing. Hierbij kwam de inwoonster van het Soesterkwartier direct door de eerste castingsronde. ,,Ik gaf me op zonder er veel van te verwachten. Tot ik het bericht kreeg dat ik door was. Vanaf dat moment is het echt gaan leven en nu wil ik winnen ook.”

De zelfverzekerde Arlar overleefde vervolgens ook de voorronde. Daarbij moest ze zichzelf in een gala-jurk hijsen en zichzelf showen. Daarna volgde een bikini-ronde en moest de twintiger ook Engels spreken. ,,Als je Miss Utrecht wordt, kan je ook internationaal gaan. Dan moet je natuurlijk wel een woordje Engels spreken. Of die dag onwennig was? Welnee, helemaal niet. Ik vond het super leuk om te doen.”

UITDAGING Op 8 april wordt in het Figi Theater in Zeist bekend gemaakt wie zich Miss Beauty of Utrecht mag noemen. Tot die tijd volgen de dertien finalisten workshops, een bootcamp en worden er acties op touw gezet voor het goede doel. ,,Zo hadden wij laatst een vrijwilligersdag.

We waren niet verplicht om te gaan, maar ik vroeg vrij op mijn werk en ben toch gegaan. Die dag hebben wij enkelen ouderen geholpen en hen een gezellige dag bezorgd.

Beetje kletsen en thee drinken en de mannen wilde natuurlijk met ons op de foto. Ik ben van mening dat je als Miss een voorbeeldfunctie hebt. Daarom vond ik het belangrijk om onze bekendheid, voor zover je daarover kunt spreken, in te zetten.”

GALA Dat haar leven na april kan veranderen, is Arlar zich goed van bewust. Momenteel is ze werkzaam bij een groot sieradenmerk, waarbij ze wordt opgeleid tot manager. ,,Op mijn werk vinden ze het geweldig dat ik aan de verkiezing mee doe. Ook als ik win, blijf ik hier zeker werken. Ik heb het naar mijn zin, werk met mensen en krijg van mijn baas mooie uitdagingen.”

Ondanks dat de finale nog ver weg is, bereidt Arlar zich al voor op de grote dag. Zo traint ze drie dagen in de week met een personal trainer en is de gala-jurk ook al aangeschaft.

,,Een schitterende jurk die van zilver overgaat naar blauw. Een mooie diepe V-hals maakt het helemaal af.”

GEEN SPANNING Daarnaast zet zij zich ook in voor het goede doel dat verbonden is aan de verkiezing. ,,Voor Stichting Haar-wens ga ik een flessenophaalactie starten. Je bent daar niet toe verplicht, maar ik zet mij er graag voor in. Het is namelijk mooi dat ik in de finale sta en ik wil de maatschappij ook wat bieden. Aan alleen maar mooi zijn en niets doen heeft niemand iets.”

Stemmen heeft de 23-jarige inwoner van Amersfoort ook nodig. Door ‘Poll Utrecht Manon’ naar 3010 te sms’en, krijgt ze een stem. Deze tellen voor twintig procent mee met de eindbeoordeling. ,,Maar”, wil ze benadrukken, ,,het kost 1,10 euro. voor een stem. Als men van plan is om te stemmen, doe het dan één keer, het is anders ook zonde van je geld.”

Spanning voor de finale kent Arlar niet. ,,Ik heb er juist zin in. Mijn kansen inschatten vind ik lastig. Ik ga er gewoon van genieten en afwachten wie de jury kiest.”

Bron Jeroen van de Veer/ Stad Amersfoort.

Red.KvR. Stemmen kan nog steeds zo vaak je wilt! Sms poll Utrecht Manon naar 3010.(1,10 pob