Aan de Marathon van Amersfoort, die komende zondag wordt gehouden, nemen de inwoners van Amersfoort massaal deel. Volgens de voorzitter van de organiserende stichting, Ben Stoelinga, hebben ruim 6.500 deelnemers zich aangemeld voor één van de afstanden. Ruim de helft is woonachtig in de Keistad, ongeveer 20 procent komt uit de plaatsen rondom Amersfoort.

Bijna de helft van alle deelnemers loopt de halve marathon (21 km), direct gevolgd door de 10 kilometer met op dit onderdeel maar liefst 2.200 deelnemers. Ben Stoelinga is heel tevreden met deze opkomst. ,,In aantallen hebben we ruimschoots onze doelstelling gehaald. Amersfoorters doen massaal mee. Uiteraard hoop ik dat het loopvirus blijft hangen in onze stad, en dat iedereen het hardlopen omarmt om fit en gezond te blijven.”
Aanvankelijk leek de KidsRun (1 km) achter te blijven in de deelname, maar volgens organisator Jaap Hengeveld heeft vooral de 1 kilometer geprofiteerd van de verlenging van de inschrijving. ,,Zondagmorgen verwelkomen we toch nog 400 kinderen aan de start op de Kleine Koppel, bij Zandfoort aan de Eem. Toen ik uit de pers vernam dat er op 30 mei in Leusden 2.000 kinderen aan de start van een kidsrun stonden, was ik wel verbaasd. Maar het was denk een foutje in het persbericht, er zijn daar namelijk 580 kinderen over de finish gekomen. Wij zijn in ieder geval heel tevreden met ons resultaat. Van één basisschool, ´School op de Berg´ doen ruim tachtig kinderen mee.”

De kinderen groep 3 en 4 starten zondag al om 8.50 uur. Om 10.00 uur is de start van de 21 en 42 km op de Eemlaan, en een kwartier later de 5 km, welk onderdeel start op de Kwekersweg. Het laatste looponderdeel is de 10 kilometer met start om 15.00 uur, ook op de Kwekersweg. Het marathonfeest wordt zondag om 16.30 uur afgesloten met een optreden van de Amersfoortse band Hunker en is voor iedereen toegankelijk. Rondom het Eemplein zijn geen fietsen toegestaan. De organisatie heeft voor fietsparkeren twee plekken aangewezen: de parkeergarage Dirk van de Broek aan de Groningerstraat en het Vakcollege Amersfoort aan de Hooglandseweg-noord. Op beide locaties is omkleden ook mogelijk.

bron: Stad Amersfoort

lekker loopmuziekje, check it out