AMERSFOORT – Amersfoort gaat toch het oude stadhuis opknappen. Een meerderheid van de gemeenteraad wil niet verhuizen naar een leegstaand kantoorpand. ( Rtv Utrecht)

Kosten van de renovatie zijn bijna 29 miljoen euro. Daar komen nog enkele miljoenen bij voor tijdelijke huisvesting en de inrichting tijdens de verbouwing. Toch meent een meerderheid van de gemeenteraad dat renovatie uiteindelijk het goedkoopst is.

Verantwoordelijk wethouder Menno Tigelaar sluit niet uit dat er tijdens het werk nog tegenvallers zijn. “We hebben wel gekeken naar alle installaties die vervangen moeten worden en we weten dat alle plafonds open moeten. Maar noem eens een punt als asbest. Daarvan hebben we wel het een en ander in beeld, maar als je iets opentrekt, kun je wel voor verrassingen komen te staan. Wat dat betreft weet je niet alles van tevoren. Maar dat zijn ook risico’s die benoemd zijn.”

Het is nog niet duidelijk wanneer gestart kan worden met de renovatie. Eerst komt er nog een aanbestedingsprocedure, daarin wordt bepaald welke bedrijven de opknapbeurt mogen uitvoeren.

Bron RTV Utrecht.