aa10Op zaterdag 13 juni was het  weer zover, er kwamen weer allerlei oldtimerbussen op bezoek bij de oldtimer treinen van de SHD te Amersfoort. ( Stichting Historisch Dieselmaterieel)

Een gevarieerd programma stond weer gepland. Na het feestgedruis van vorig jaar, waar het 10 jarig bestaan werd gevierd van de SHD, nu een 11e organisatie van een wat bescheidener vorm.

Dat nam niet weg dat het aantal historische bussen weer optimaal was.

Het was weer mogelijk om tegen een kleine vergoeding rijlessen te nemen in een bus. Natuurlijk waren er ook weer rondritten naar Spakenburg en langs de mooiste plekjes in Amersfoort. Van de rijles werd zeker gebruik van gemaakt.

DSC_2880Welke bussen er zouden komen, bleef lange tijd een verrassing maar  beloofd was dat er diverse bussen aanwezig zouden zijn welke er vorig jaar niet bij waren. Ook  de restauratie van de CN 9229 is te volgen, welke van mobiele politiepost weer wordt terugverbouwd tot streekbus uit de Centraal Nederlandse tijd.

De bezoekers waren, even als vorig  jaar, goed vertegenwoordigd met camera’s. Elke detail werd vastgelegd en vergeleken met eigen bevindingen en of aantekeningen .

Soms riep de bestemmingsrol van een bepaalde bus wat vragen op, zoals de  BBA bus met de eindbestemming Eindhofen of de prachtig gerestaureerde  Scania Vabis touringcar, mogelijk met wat verbeelding gesponsord door een oud biermerk. Tenzij je er een Deense Schoolbus in herkend.

Dwalend over beide parkeerplaatsen waar al dat fraaie materiaal stond opgesteld viel het even op, dat de toegang naar het Centrale Ketelhuis werd verspert door een immens grote vrachtwagen die zijn lading kennelijk aan het lossen was. Ter plaatse bleek wat er aan de hand was. De voorgaande bezoeken van de Duurzaamheiddagen in de ruimte van het Centrale Magazijn zijn zo massaal bezocht dat de vloer dringend aan een nieuwe (duurzame) betonlaag behoefte had.

DSC_2873Het laatste gedeelte werd er net ingestort en afgevlakt.   Keurig werk hoor.

In de middag zag men ook het aantal deelnemers aan de bustochtjes/lessen en de andere activiteiten op het terrein, toenemen.

De weergoden waren, behoudens de wind, gunstig gestemd. Het bleef de hele middag droog.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

bron. Shd.

CSC_2901Impressie. 2x. voor de liefhebber ook de foto,s van 2014

Klik hier voor 2015

Klik hier voor 2014