33  jaren van trouwe dienst, 33 jaar verhalen die aan een luisterend oor zijn toevertrouwd. De muren die alles hoorden maar ook de mensen die deze verhalen nooit en te nimmer zouden doorvertellen. Alle verdrietige verhalen, alle leuke verhalen, alle lachbuien en alle huilbuien en alle acties die daar hun eerste vormen kregen.  Alle tranen op de tafels in diverse ruimtes, waren die zorgvuldig bewaard dan had men er aardig wat emmers mee kunnen vullen. Alle hulpverleners hartelijk dank, sommigen hebben er ook 33 jaar elke week hun spreekuur gehouden. Alle gastvrouwen/ heren en alle vrijwilligers die er in die 33 jaar zijn geweest, hartelijk dank.  De laatste gastvrouw draaide een week geleden voor de laatste keer de deur achter zich dicht. Nog 2 dagen en dan is de Wijkwinkel definitief verleden tijd.  De buitengevel wordt eindelijk opgeknapt en de jarenlange lekkage in een spreekkamer nu ook eens verholpen. Inboedel verdwijnt langzaam naar een nieuwe bestemming, spullen die 33 jaar daar zijn geweest worden gered van de vuilcontainer tot er ergens een archief kan worden aangelegd.

De deur van de Wijkwinkel wordt definitief op 16 juni gesloten waarna er intern waarschijnlijk een grote verbouwing zal plaatsvinden, misschien worden al die muren die alles hoorde nu ook afgebroken waardoor alle verhalen, alle tranen, alle lachbuien en alle geheimen van mensen voorgoed in puin veranderen.

Nog even voordat er een bordje te koop op komt te staan, weer een leegstaande winkel aan een weg met nog veel meer leegstaande winkels.

EX it