Op maandag 19 november beleeft de film ‘Alles is Familie’ de grootste landelijke live première ooit. ‘Alles is familie’ gaat die avond feestelijk in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Tegelijkertijd kan het publiek in maar liefst 57 bioscopen ook in bioscoop Pathé Amersfoort, met behulp van een straalverbinding live meegenieten van de feestelijke premièreavond en de film zien. Voorafgaand aan de film volgt het publiek in alle deelnemende bioscopen de rode loper beelden en na afloop van de film is de huldiging van de cast op het podium te zien. De regie van deze romantische komedie is – net als bij de in 2007 uitgekomen film ‘Alles is Liefde’ (meer dan één miljoen bezoekers en twee Gouden Kalveren) – in handen van Joram Lürsen. Kim van Kooten nam wederom het scenario voor haar rekening. In ‘Alles is Familie’ zien we andere personages, maar dezelfde humor. De film belooft dan ook een hit te worden: bijzonder dus om bij deze unieke live première in je eigen stad aanwezig te zijn.
A-Film, Topkapi Films en coproducent de VARA organiseren deze landelijke première in samenwerking met Dutchview, die de techniek verzorgt. Voor de VARA is dit tevens de kick-off van de campagne ‘Dat wil je niet missen’. Kaarten voor de exclusieve landelijke voorstellingen zijn verkrijgbaar via http://www.datwiljenietmissen.nl.

De hoofdcast bestaat uit Carice van Houten als Winnie. Thijs Römer (‘Moordvrouw’) is haar echtgenoot Rutmer de Roover en Benja Bruijning (‘De Bende van Oss’) neemt de rol van zwager Charlie op zich. De ouders van de gebroeders De Roover worden gespeeld door Kees Hulst als Arend en Martine Bijl als Jeanette. Schoonzoon Dick wordt gespeeld door Jacob Derwig. Actrice Tjitske Reidinga (‘De Verbouwing’) is eveneens te zien in de film. Daarnaast zijn er rollen voor onder anderen Willeke Alberti, Michiel Romeyn, Remko Vrijdag, Chris Zegers, René van ’t Hof, Georgina Verbaan, Wilbert Gieske, Kees van Kooten en Kim van Kooten.
In de romantische komedie ‘Alles is Familie’ is de hele familie De Roover op een punt in het leven beland, waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Winnie een baby, haar man Rutmer dichter bij zijn gevoel komen, zijn broer Charlie vooral geen verantwoordelijkheid en hun zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn, maar zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil.

De productie is in handen van Topkapi Films, het productiebedrijf van Frans van Gestel en Arnold Heslenfeld. ‘Alles is Familie’ wordt gecoproduceerd door de VARA. De film is tot stand gekomen in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen het Nederlands Filmfonds, de NPO en het CoBO fonds en wordt gestimuleerd door het Ministerie van OC&W onder de noemer Telescoop. Daarnaast is de film gefinancierd door het Suppletiefonds.
A-Film brengt de film 22 november 2012 uit in de bioscoop.
Zie ook: http://www.allesisfamilie.nl

Bron: VARA