Wekenlang keek speeltuinvereniging soesterkwartier er naar uit, wanneer mag en kunnen we weer wat organiseren voor de kinderen. Wel zaterdag 26 februari was het dan eindelijk zo ver, er werd dit jaar afgetrapt met een groot kindercarnaval. Dit jaar werd carnaval toch op veel plaatsen ‘aangepast’ gevierd, wel bij de speeltuin ging het los! Veel, veel, erg veel kinderen, de één nog mooier verkleed als de andere. De prinsessen, prinsen, spiderman cowboys en girls, patatjes en zelfs Popeye en zijn Olijfje  passeerden de revue. En dat er veel ouders toch het carnaval missen bleek wel, veel ouders hadden zich ook verkleed, super!

Maarten had al aardig snel de sfeer(muziek) er in en de ene polonaise was nog niet afgelopen of de volgende begon alweer.

KV De Meerschuimers was met een grote delegatie aanwezig, vanwege de vele coronaregels hadden zij hun feesten (oh sorry, uittredingen heet dat geloof ik) moeten annuleren. Maar een groot kindercarnaval in wat anders hun leutbunker had moeten zijn, nee dat wilden ze niet missen!!  Of was het misschien de suikerspin die elk kind kreeg waardoor het zo een leuke drukke gezellige boel werd? Daarnaast was er volop snoep en drinken aanwezig, was je even moe even bijkomen onder het genot van een drankje en de polonaise kon weer voortgezet worden.

 

Ook was er een echte ballonnen clown, die de mooiste figuren maakte van ballonnen. En iedereen wilde dat wel, zo’n mooie ballon al snel stond er een rij maar…. Elk kind wat een ballon wilde kwam aan de beurt!

Door speeltuinvereniging Soesterkwartier is er een uitstekende aftrap gegeven richting de zomer waar tal van activiteiten plaats zullen gaan vinden, woensdagmiddag is er de kinderbingo, vrijdag, wel dan gaat het dak eraf….oh nee dat kan niet want het is buiten…. Tal van activiteiten waaronder een heuse schaatsbaan!

Speeltuin soesterkwartier is er voor de kinderen, denkt u nu ‘waar doen ze dat van’, wel er zijn een aantal sponsoren die een bijdrage doen. Denkt u nu van: ja ik wil helpen steunt u dan de speeltuin en wordt lid, voor slechts 15 euro per jaar is uw hele (!) gezin lid en steunt u de speeltuin om tal van activiteiten te organiseren en de speeltoestellen in de speeltuin te onderhouden.

 

Verslag: Ton Schimmel

Foto’s: speeltuinvereniging ‘het soesterkwartier’