Afscheid van Ellie ter Wal

//Afscheid van Ellie ter Wal

Afscheid van Ellie ter Wal

Officieel Petronella ter Wal Snellenburg de leeftijd bereikt van 67 jaar. De vrouw die in het Soesterkwartier mede de ondersteunende kracht was van de vele activiteiten in en om de Speeltuin Soesterkwartier en in en om Puntenburg heeft nu “rust”.

Als ik ooit dood ga, kom dan maar, houd je flink of snotter, alles mag. Vooruit laat het maar druk en luidruchtig zijn.Ik Zorg wel voor de stilte die dag.

Aldus de door Ellie gekozen tekst en de al enige tijd geleden gekozen foto die vergezeld ging,

Ellie was al geruime tijd ziek en het heeft menigeen verbaasd, welke kracht ze heeft gehad om dit “oneerlijke”gevecht aan te gaan. Uiteindelijk moest ze zich gewonnen geven.

Maandag 19 juni was er gelegenheid tot condoleance aan de Mozartweg. Een lange rij belangstellende op en buiten de parkeerplaats gaf al aan dat het erg druk zou zijn.  Een overweldigend aantal bloemstukken flankeerde Ellie en het ene uur condoleance liep dan ook uit om alle bezoekers binnen te laten. Zeer velen uit het Soesterkwartier,maar ook daar buiten en andere steden, kwamen het medeleven betuigen.

Vanmorgen dinsdag 20 juni, werd al aangegeven dat er een extra auto bij moest komen voor de bloemstukken en ook Connie van Mon Papillon had de bestelbus nodig om de vele creaties naar Rusthof te vervoeren.

Even na 09.00 uur werd een “ere”opgang naar het crematorium gemaakt van de opgehaalde bloemstukken en ook hier kwamen velen hun belangstelling tonen. Na aankomst van Ellie werd deze door de familie “gedragen”naar haar laatste plekje.  Een ingetogen dienst, emotioneel en oprecht. De door Ellie en Manie gekozen muziek, refereerde naar hun jeugd. 50 jaar samen een tijdperk voorbij. De stilte die Ellie in haar afscheidstekst vermeldde, werd doorbroken. Een luid applaus van de aanwezigen doorbrak deze stilte. Een applaus van waardering.

Na het beëindigen van de plechtigheid, liepen alle bezoekers voor een laatste groet langs Ellie. De een met een knik, de ander nog even de punt van de kist aanrakend. Een ieder op zijn manier. De familie nam hierna nog persoonlijk een laatste afscheid.

Ellie rust zacht.

Uit privé overwegingen worden hier geen foto,s van de dienst geplaatst.

Karel van Rooy.

 

 

Door |2017-06-20T14:42:33+00:00dinsdag, 20 juni 2017 |5 Reacties

5 Comments

 1. autje en riet van nimwegen 20 juni 2017 om 21:43 - Antwoorden

  heel erg veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd rust zacht ellie je was een top mens met een hart van goud we zullen je missen

 2. r.e. brouwer-kreijne 21 juni 2017 om 06:59 - Antwoorden

  Goh wat was ze geliefd en dan een oneerlijke strijd verliezen. Om de mooie tekst kon ik het niet droog houden. Wat mooi. Ik wens alle familie en nabestaanden heel heel veel sterkte toe de komende tijd.

 3. Bep & Gert Engelgeer 21 juni 2017 om 10:06 - Antwoorden

  Ellie, een lieverd en waar je altijd een luisterend oor
  kreeg , een schat voor haar medemens en altijd druk met haar kinderen want die stonden op de eerste plaats.
  Blij dat wij je persoonlijk mocht kennen en fijne tijden met je meegemaakt! Lieve El rust zacht en je zal nooit vergeten worden.
  .

 4. jan en kea 21 juni 2017 om 10:38 - Antwoorden

  wij wensen de fam veel sterkte
  met het verlies van ellie
  en mannie veel sterkte en ook kinderen en kleinkinderen
  jan en kea hogendoorn

 5. Myra Steens 21 juni 2017 om 10:45 - Antwoorden

  Gecondoleerd , sterkte!

Geef een reactie