Amersfoort 16 mei 2018, een jubileum uitgave van de Avondvierdaagse. Deze week wordt er voor de 75 ste keer gewandeld in en om onze stad. door wijken, kernen/ wijken, bos en heide. De lanen in de paden op. De massaliteit van dit evenement is enorm.

Door Karel van Rooy.

Traditie getrouw gaat de 3e dag van de Avondvierdaagse door het Soesterkwartier en al enige jaren is de route door de wijk gelijk. Ook traditie getrouw is dat vele wijkbewoners hun adhesie betuigen en de deelnemertjes al “behangen”met kettingen snoep of andere lekkernijen.

Alhoewel  niet een echt warme avond waren er toch wel wijkbewoners bereid voor de nodige afkoeling te zorgen. Deels door de ondernemers die met IJs aan de weg stonden, of zoal in de Violenstraat een heus waterballet.

Het blijkt ook wel een snelle route te zijn   (en de langste), daar waar voorgaande jaren de eerste lopers die kruising Violenstraat/Noordewierweg/ Berkelstraat rond 18.30 passeerden, was er nu al een enkeling om 18.23 uur.

Na nog een paar kleine groepjes, kwam de stroom wandelaars gestaag door de wijk. Massa’s lopers werden op de grote kruising door Verkeersregelaars en 2 geüniformeerde van de Hermandad, bij de oversteek begeleid. Verkeer werd bij regelmaat stilgelegd waarna de grote stroom wandelaars, veilig konden doorlopen.

Daar zich aan het eind van de Berkelstraat de splitsing bevind van de 15/10 en 5 km lopers, zijn daar ook de nodige tussenstops geregeld. Kraampjes met eten en drinken/Fruit en of snoep. In ieder geval weer even de energie op pakkend voor de resterende kilometers.

Veel Soesterkwartierders liepen mee, individueel of als begeleiding van de diverse scholen. Wat opviel was het ontbreken van de herkenbare T shirts.

Al vanaf het begin van het Soesterkwartier en met name in de Violenstraat en rond voornoemde kruising, was veel publiek aanwezig. Ouders/Opa en Oma’s het vertrouwde beeld van betrokkenheid met de Avondvierdaagse.

En zoals deze 3e dag om 18.23 op de kruising Noordewierweg/ Berkelstraat een fotografisch beeld werd gestart, stopte de camera en Uw verslaggever om 19.25 als de laatste wandelaars zijn gepasseerd.

Dus mocht U dit uurtje terug willen zien. De fotoreportage bevat 884 foto,s

Verslag Karel van Rooy.

Fotoreportage klik hier. 

(de afbeeldingen zijn verkleind, wilt U een origineel, stuur even een berichtje met

de nummers.)