Zaterdag 27 augustus open dag dahliavereniging ‘de Amerbloem’, deze dag werd de tuin opengesteld voor belangstellenden. Het was een gezellige drukte met veel dahlia liefhebbers die de vele verschillende bloemen bewonderden. Dat deze vereniging zijn nut heeft hebben ze in hun 70-jarig bestaan wel bewezen! De tuin ziet er prachtig onderhouden uit, gelegen in de groengordel van het soesterkwartier, kon er geen betere plaats voor zijn.

Ieder jaar organiseert de dahliavereniging (ik heb me laten vertellen opgericht in 1952 als dahliaclub en later ‘omgedoopt’ naar vereniging) een open dag waar vele belangstellenden de bloemen bewonderen. Dit jaar met rand activiteiten, je kon er naast koffie en zelfgemaakte dahlia bloemstukjes ook genieten van zelfgebakken pannenkoekjes (met honing). Over honing gesproken: op de tuin leeft ook een bijenvolk dat voor heerlijke honing zorgt, ook de imker was deze dag aanwezig. Ook was er voor deze gelegenheid een kleine kunstmarkt met houtwerk, keramiek, haakwerk, textiel georganiseerd. Tevens werden er eigen gemaakte producten verkocht zoals honing en jam. Een zangeres en zanger zorgden voor de muzikale klanken met leuke liedjes op eigen wijze vertolkt.

Leuk was het om te zien dat er ook de oudste leden acte de préséance gaven, een gezellig onderonsje……. Zou het soms over dahlia’s gaan?

 

Denkt U nu bij uzelf dat zou ik ook wel leuk vinden, neem contact op met deze vereniging, helaas hebben ze wel, zeker voor donateurs, een lange wachtlijst. Wilt u zelf een eigen tuin ook dit is mogelijk, deze wachtlijst is vrij kort. Zegt u nu ik vind het leuk om met bloemen (dahlia’s) bezig te zijn en ook wat andere werkzaamheden neemt u contact op met de vereniging zij kunnen u verder helpen.  www.amerbloem.nl  Mocht u gewoon eens willen kijken of informatie willen, op maandag- of vrijdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.30 uur is er iemand aanwezig in de maanden juli t/m september.

 

Verslag en foto’s, klik hier, Ton Schimmel