zonnehof BiebOp dinsdag 29 januari spreekt J. Ayolt Brongers in Museum Flehite vanaf 20.00 uur naar aanleiding van honderd jaar Openbare Bibliotheek in Amersfoort in 2013.

In 1913 werden er in Amersfoort zowel een neutrale Openbare Bibliotheek en Leeszaal als een Rooms-Katholieke pendant opgericht. Na enige verhuizingen en vooral financiële moeilijkheden fuseerden beide organisaties. Zij kwamen in 1975 onderdak als ‘Openbare Bibliotheek Amersfoort’ in een nieuw gebouw aan de Zonnehof. Thans staat zij op het punt een modern onderkomen te betrekken aan het Eemplein.

In vogelvlucht zal tijdens de voordracht het lenend lezen van boeken in Nederland vanaf 1382 tot heden worden besproken. Er wordt ingegaan op de problemen betreffende de selectie van de titels en beheer van de collectie van een openbare bibliotheek. Een en ander om tegemoet te komen aan de steeds wisselende doelstellingen van zo’n bibliotheek.

De lezing wordt georganiseerd door Oudheidkundige Vereniging Flehite (OVF). Toegang voor leden van de OVF is gratis. Voor niet-leden bedraagt de toegangsprijs € 3,50.
Locatie: Museum Flehite, Westsingel 50, Amersfoort

Bron: Destadamersfoort.nl

Van de redactie: De verwachte eindtijd is 22.00u