Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Na de succesvolle Trots Markt is het op 10 september is het de beurt aan de Typisch VINTage markt met mooie tweedehands kwaliteitskleding én originele vintage huisraad. Die zondag is er ook meteen Open Monumentendag, waarbij elf van onze locaties open huis houden.

Typisch VINTage markt

De Typisch VINTage markt biedt mooie tweedehands kwaliteitskleding én originele vintage huisraad en meubels. De markt bestaat uit kraampjes en bijzondere marktwagens. Tussen het winkelen door kan je even een stop maken bij de buitenbar met smoothies en sapjes. Of je ploft neer op het terras van het Centraal Ketelhuis voor een broodje of uitstekende kop koffie. Ook de Verkeerstuin is geopend en kan je lekker buiten skelteren. Hun eetkraampje verkoopt lekkere tosti’s, limonade en meer voor een prikkie.

Volg het evenement van de Typisch VINTage markt op Facebook en mis niets!

Open Monumentendag

Op deze Open Monumentendag zijn op 10 september elf gebouwen op de Wagenwerkplaats gratis te bezichtigen vanwege Open Monumentendag. Industrieel erfgoed om eens naar binnen te lopen en bij stil te staan. Onder andere de Veerensmederij, Centraal Ketelhuis, diverse delen van het hoofdgebouw en de gigantische Rijtuigenloods zijn geopend. Op 9 september is er een beperkt programma.

Zondag zijn er vier maal gratis korte optredens met cellosuites van Bach in de Veerensmederij.

Meerijden met een historische bus en pendelritje met Diesellokomotief op 9 september

De Stichting Standaard Streekbus komt naar Amersfoort. Op zaterdag 9 september kunt u op bezoek bij de Stichting Historisch Dieselmaterieel (rechts van de Rijtuigenloods) met bus GVB 110 (en met nóg een verrassing) meerijden. De bus zal van 12:00 – 17:00 rondritten door een deel van Amersfoort verzorgen.

De Stichting Historisch Dieselmaterieel (SHD) pakt die zaterdag uit met de NS diesellokomotief 2205, het CTO meetrijtuig en ex-Df 222. Daarnaast zijn er korte pendelritjes met de locomotor 243.

Alle locaties die open huis houden op 10 september

 – Rijtuigenloods
– Veerensmederij
– Centraal Ketelhuis
– CliniClowns
– Verkeerstuin
– H+N+S Landschapsarchitecten
– Kei Boulderhal
– De Witte Raaf
– DLC restaurant
– iWelcome
– Wisselloods van Railcenter (zie foto)

Kijk op het plattegrond om alle locaties te vinden: http://wagenwerkplaats.eu/kaart/

En natuurlijk zijn de Kei Boulderhal Amersfoort en het DLC Restaurant ook gewoon open!