Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Nieuwe ontmoetingsgroepen ouders met een kind met autisme en partners met autisme
 

Voor ouders met een kind met autisme start er een nieuwe gespreksgroep in Amersfoort. De gespreksleider is een betrokken en getrainde NVA-vrijwilliger met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om ouders met een kind met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen, elkaar te steunen en tips uit te wisselen. De groep in Amersfoort heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. Het is een gesloten groep met vaste deelnemers. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips.

De bijeenkomsten worden 1x per maand overdag onder schooltijd gehouden op een nog af te spreken dag, tijdstip en locatie in Amersfoort. Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn. Voor aanmelden en/of vragen, kunt u naar het onderstaande emailadres mailen. Niet-NVA-leden kunnen ook reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap van de NVA een voorwaarde. Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

Ook start er (bij deelname van 2-3 echtparen) via de NVA een gespreksgroep voor partners met Autisme (ASS). Het betreft een parengroep om ervaringen uit te wisselen, geleid door gediplomeerd trainer Inge Blom en huisarts en ervaringsdeskundige Hans Blom. Van het paar heeft een persoon (een vermoeden van) autisme. Vaak is de partner van de persoon met autisme zwaar belast door het autisme. Uit een intake zal blijken of u gebaat bent bij deelname aan de gespreksgroep. Aanmelden kan via tel 0612832793.