Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Informatieavond over Afasie voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en mantelzorgers, hun omgeving, familie en vrienden.

Op de avond zal eerst een inleiding worden gehouden door een behandelaar van Boogh Afasie. Zij zal laten zien wat afasie in grote lijnen inhoudt en wat de gevolgen kunnen zijn.

Na een korte pauze en gaan de mensen met NAH en de mantelzorgers cq overigen naar een aparte ruimte om in een vertrouwde omgeving over omgaan met afasie te praten.

Veel mensen denken dat afasie alleen maar slecht of helemaal niet kunnen praten inhoudt. Veel mensen kunnen nog wel praten , maar kunnen niet meer schrijven of hebben een gebrek aan rekenvaardigheden. Ook woordvindingsproblemen kunnen problemen opleveren, waardoor andere woorden gebruikt worden die dan door een ander weer verkeerd opgevat kunnen worden.

Wat wij graag met mensen met NAH en de mantelzorger willen bespreken is; hoe gaan je met afasie om, hoe is dit in de relatie en wat frustreert als een ander je niet begrijpt, hoeveel problemen geeft dit in uw sociale verkeer, voelt men zich eenzaam. Er worden tips gegeven en ervaringen gedeeld

Heeft u interesse of wilt u zich aanmelden neem dan contact op met:

Mantelzorgers:

Sytske Stoop, mantelzorgcoördinator Indebuurt033. Tel: 06-53588846  mail: mantelzorgers@indebuurt033.nl

Mensen met NAH:

Peter Laseur, contactpersoon Amersfoort, Hersenletsel.nl  Tel: 0615296044  mail: laseur17@gmail.com