Saar en SunandaHet zijn spannende tijden voor de neushoorn-verzorgers van DierenPark Amersfoort. Elk moment kan pantser-neushoorn Saar weer in cyclus komen en dan mag neushoorn Zimon haar een avondje bezoeken. Het zal de eerste keer worden dat Zimon en Saar weer samen komen sinds de verwekking van dochter Sunanda. De grote vraag is wanneer cupido raak zal schieten.

Neushoorns leven solitair en daarom kan het stel alleen bij elkaar in het verblijf staan als Saar vruchtbaar is. ‘’Tijdens een ontmoeting kan het er wild aan toe gaan en daarom blijft het altijd spannend’’, vertelt bioloog Raymond van der Meer. Pantser-neushoorns worden met uitsterven bedreigd en daarom is de komst van een kleintje erg welkom.  

Zimon en Saar hebben al één dochter Sunanda, zij is nu dik een jaar. ‘‘Sunanda is een gezonde, vrolijke puber. Mocht er tussen haar ouders een geslaagde dekking plaatsvinden dan krijgt Sunanda er een broertje of zusje bij. Dit duurt nog wel even, want een neushoorn is wel 16 maanden zwanger’’, zegt de bioloog van DierenPark Amersfoort.