DSC_0314Donderdagmiddag even voor één uur werden de luchtkussens volgepompt in Speeltuin Soesterkwartier, voor nieuwkomers: deze ligt aan de Noordewierweg.. Al snel werd het eerste kussen bevolkt door spring-willige jeugd. Kinderen waren er dan ook in grote getale. Nadat ook springkussen twee vol lucht geblazen was, verplaatste een deel van de springers zich om het kussen te testen op wat kan er allemaal. Sommigen keerden al weer snel terug naar het grotere eerste kussen.

 

Op het veld naast de ingang werden nog twee springkussens vol geblazen metDSC_0329 lucht. Het ene kussen bleek een kasteel-lijkend uiterlijk te hebben. Het laatste luchtkussen thema ‘Nemo” dat vol geblazen werd had uiteindelijk wel de meeste bezoekers. Maar ja, daarop kon geklommen, gebokst, gesprongen en vanaf gegleden worden. Maar al hadden de luchtkussens natuurlijk de meeste aandacht, ook de rest van de speeltuin werd gebruikt. Draaien, wippen, schommelen en/of relaxen in de hangschommel het kon allemaal.

DSC_0489En de kinderen genoten van al het springen, rollen, schommelen, klimmen en glijden. Zo nu en dan werd even de schaduw opgezocht om de al te rood aangelopen hoofdjes weer op kleur te brengen. Zon en inspanning geeft verhitte momenten. De sfeer was top, al waaiden er heel soms wat niet nader te benoemen krachttermen voorbij vanwege een “niet luchtig genoeg” aanvaring. Op de luchtkussens werden door sommige acrobatische toeren uitgehaald, zoals onder anderen een koprol in de lucht.

Handstand op een luchtkussen, daar heb je een goed evenwichtsgevoelDSC_0365 voor nodig en dan was bij een aantal meisjes duidelijk aanwezig. De jongens gingen meer voor het “skydiven” van een hoge kant naar beneden jumpen al is dat op een luchtkussen goed neerkomen. Binnen werd ook nog een dansworkshop gegeven maar zoals met veel oefenende/ beginnende dansers waren deze ietwat camera schuw. Misschien een volgende keer wel foto’s van de dans-Mariekes.

 

Verslag en foto’s; Ngie