logo zomerkwartier 2013Tevens officiële opening Station Amersfoort Centraal

Zondag 16 juni opent wethouder Bert Lubbinge in de aanwezigheid van enkele notabelen van de Nederlandse Spoorwegen het nieuwe “Station Amersfoort Centraal “ dat in de Verkeerstuin is gebouwd. De wethouder van het Soesterkwartier zal om 14.00 uur precies het vertreksein geven. Na het eerste fluitsignaal vertrekt de Groene-Spoor-Trein vanaf het perron voor een tocht over het terrein van Zomerkwartier.

Zomerkwartier 2013 sluit aan op de markt “Hip en Hand gemaakt” die op het plein bij de Veerensmederij gehouden wordt. Deze markt telt dit jaar meer dan 60 kramen, die uitpuilen van originele, hippe kleding, kunstige sieraden, want-to-have tassen en ander hebberigmakend moois.

Feest van Samenwerking

Aan het Zomerkwartier werken deze keer behalve de Verkeerstuin ook mee: Atelier37 (met recycling workshops), de CliniClowns, Circus Amersfoort en de Rockademy. Deze organisaties en bedrijven zijn eveneens gevestigd op de Wagenwerkplaats. Er is volop muziek. De kinderen van de vereniging Wagenspeelplaats sluiten zich aan met een eigen kleedjesmarkt. Zo maar daaraan meedoen mag ook. Er zijn springkussens, de Verkeerstuin is open en de bezoekers kunnen zich daar inschrijven voor een ballonnenwedstrijd.

Vaderdag anders

Zomerkwartier 2013 van 10.00-17.00 uur.

Wie vroeg komt kan aanschuiven bij de Wijkbrunch (koffie en broodjes zijn aanwezig, zelf beleg meebrengen), neem gerust een groot kleed en een mand vol lekkers mee en zoek een leuk plekje op het picknickveldje..

Belangrijke tijden

11.00 – 17.00 Hip- en handgemaaktmarkt met dit jaar 60 kramen

11.00 – 17.00 Clinic Clowns College (5,– Euro entree p.p.)

11.00 -12.00 Kinderkleedjesmarkt

13.00 – 15.00 Circus Amersfoort ‘Open piste’

14.00 – officiële opening van het nieuwe “Stationsgebouw” in de Verkeerstuin

Adres: Wagenwerkplaats – Verkeerstuin en plein nabij de Veerensmederij

Ingang Soesterweg 244 of in het verlengde van de Piet Mondriaanlaan

www.zomerkwartier.info