KnipselDe vakantie is nu echt begonnen en er staan genoeg leuke festivals en evenementen op de agenda. Wat dacht je van Bocados Dias Latinos op za 16 en zo 17 augustus? Een voorproefje op Dias Latinos 2015! Volgende week donderdag is iedereen welkom de Gaypride Amersfoort en kun je mee rennen met de Rainbow Run door de binnenstad van Amersfoort.

Daarnaast is het iedere zondag koopzondag. De meeste winkels zijn dan open tussen 12:00 uur en 17:00 uur.

Knipsel2Gaypride Amersfoort

Do 31 juli

Voor de 12de keer wordt de Gaypride Amersfoort georganiseerd. Naast het feest op de Hof met diverse DJ’s, dansers en support act zijn er ook diverse andere onderdelen. Doe mee met de Rainbow Run van 2,5 km of 5 km door de binnenstad van Amersfoort en verzamel onderweg polsbandjes in alle kleuren van de regenboog. Op de Roze Markt, ‘s middags en aan het begin van de avond, op het Lieve Vrouwekerkhof kun je de shopaholic in jezelf loslaten. Op de Groenmarkt ben je welkom bij de Pink Sing. In samenwerking met Stichting Keiroze en de Waterlijn varen de hele dag roze boten door de grachten. Lees alle informatie over de Gaypride Amersfoort.

Knipsel3Bocados Dias Latinos

Za 16 & zo 17 aug
Een nieuw en meer bescheiden versie van het jaarlijkse festival Dias Latinos vindt dit jaar plaats, als voorproefje voor Dias Latinos 2015. Het nieuwe festival krijgt in 2014 de naam Bocados Dias Latinos en kun je vinden op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort op zaterdag 16 en zondag 17 augustus. Het festival is dit jaar volledig in Latijns-Amerikaanse sferen gehuld, zowel op het gebied van muziek, zang en dans als op het gebied van film, eten, drinken, poëzie en exposities. Bocados Dias Latinos is uniek, omdat het thema zich manifesteert in alle aspecten van het festival. Lees hier alles over Bocados Dias Latinos 2014.

Knipsel4Zomerse concerten – Podium de Kelder

De Kelder organiseert in samenwerking met Restaurant De Vereeniging, vijf unieke terrasconcerten, waardoor dit een onvergetelijke zomer wordt! Er staan nog vier concerten op de planning;

1 juli: Tim Knol
De afgelopen periode heeft Tim Knol het wat rustiger aangedaan, gelukkig wil hij solo komen spelen voor ons! Entree: € 7,50

14 augustus: Case Mayfield
Bijzonder rebelse Case met prachtige liedjes en gitaarspel. Entree: vrij toegankelijk

28 augustus: Eveline Vroonland
Beats en geluiden vormen met een loopmachine de basis van de liedjes van Eveline. Entree: vrij toegankelijk

11 september: Matt The Electrician
Gitaar, banjo, ukelele, piano, xylofoon, cajon en zelfs trompet, Matt The Electrician bespeelt het allemaal. Zijn liedjes zijn  aanstekelijk, soms cynisch of serieus. Entree: € 7,50

Knipsel5Spakenburgse Dagen

Wo 23 juli
Vier woensdagen achter elkaar vinden de wereldberoemde Spakenburgse Dagen plaats in juli en augustus. In de schilderachtige Oude Haven liggen de authentieke botters, die je graag meenemen voor een tochtje over de Randmeren. Er wordt gedanst, voorstellingen gegeven, er is een draaimolen, oude ambachten, acties op de grote warenmarkt en bij de winkeliers, nieuwe en oude vormen van de klederdracht worden gepresenteerd, netten geboet, scheepsmodellen getoond en visveilingen gehouden. De Spakenburgse Dagen zijn ieder jaar een feest om mee te maken, origineel, levendig en bijna zonder uitzondering warm en zonnig!

Knipsel6Festival Festifoort

Za 30 aug
Festifoort Festival: een nieuw dancefestival in Amersfoort!  Op zaterdag 20 augustus vindt de eerste editie van Festifoort festival plaats op de Mijnbouwweg in Amersfoort. Met artiesten als La Fuente, The Flexican, Gregor Salto en Roog en een line-up met local heroes, belooft dit een top festival te worden! Lees hier alles over de kosten en de totale line-up.

Knipsel7Fiets- en motortochten en Tour de Junior

Op zondag 27 juli kun je meedoen met de toertochten die café de Hessenkar in Achterveld organiseert. Er is een fietstocht georganiseerd van ca. 30 km en een motortocht van ca. 150 km. De kosten zijn €20,- p.p. en hier zit ook een heerlijke BBQ bij inbegrepen! Voor meer informatie en het reserveren van een plekje,

Van 28 juli t/m 2 augustus vindt de 57ste editie van de Tour de Junior in Achterveld plaats. Gedurende week kunnen jongeren meerijden met de Tour de Junior door de gehele omgeving. Lees alles over Tour de Junior.

Knipsel8Peter Klashorst – Huis van het idee

Deze zomer staat Huis van de Idee stil bij Peter Klashorst met een evenzo kleurrijk en uitbundig programma als het schilderwerk van Klashorst zelf. Hiervoor wordt ook uitgeweken naar theaterfestival de Parade. Klashorst verblijft de maand juli in het Huis van de Idee. De tentoonstelling ‘Ik schilder’ is al geopend en loopt nog door tot en met zondag 27 juli. De gehele week staan de deuren voor bezoekers wagenwijd open. De schilderdrift van Klashorst lijkt onuitputtelijk, hij wil het liefst elke bezoeker vastleggen; al voor € 75 schildert de grootmeester een portret. Lees meer over Peter Klashorst.