11130169_637220919712489_4168371464543461214_nNog een paar dagen en dan is het zover, de zomerparade 2015 gaat van start.

4 en 5 juli zal iedereen kunnen zien dat de wijk Soesterkwartier leeft en veel te bieden heeft. Deze twee dagen zal de Noordewierweg, de Speeltuin Soesterkwartier en het wooncomplex Puntenburg BOL staan van de activiteiten. De Noordewierweg zal dan ook nagenoeg geheel afgesloten zijn voor het verkeer  vanaf de Puntenburg tot aan de Speeltuin.

Er is de laatste maanden hard gewerkt door de winkeliersvereniging De WAS en Duurzaam Soesterkwartier, het evenementen bureau, ZZP’rs, Sportorganisaties, vrijwilligers, media . In alle stilte werd er regelmatig vergadert in de nieuwe Sleutel. Stapsgewijs werden alle plannen uitgezet in daadwerkelijke zaken. De zegelactie (Floreyn) werd in werking gezet, voorwaar een hele organisatie om dat onder de winkeliers en het grote publiek te promoten. Huis aan huis werden de zaken verspreid. De talentenjacht Soesterkwartier Got Talent is door het ontbreken van genoeg deelnemers van het programma gehaald wat enorm jammer is.

Ruim 500 Zelfstandige ondernemers zijn aangeschreven om ze ene kans te geven zich te promoten op de zomer parade.

braderie (53)De kleedjesmarkt is bij voorbaat al een groot succes.

Heel leuk is het om je oude speelgoed en andere spullen te verkopen op de kleedjesmarkt! Je verdient er wat mee en maakt een ander kind weer blij! Ook hiervoor kun je je opgeven bij bloemenwinkel Mon Papillon, bij Bakkerij Van Gent of John’s DIerenspeciaalzaak. Maar je kunt natuurlijk ook even onderstaande formuliertje invullen. Voor € 5,- per dag kun je meedoen

De Speeltuin Soesterkwartier heeft binnen haar terrein ook een zeer gevarieerd programma wat mede in het teken staat van het 90 jarig jubileum. Zie de foto;s of bezoek de facebook pagina. Speeltuin Soesterkwartier.

Naar verluid zal Burgemeester Bolsius de jubilerende speeltuin rond het middaguur bezoeken.

Gaarne verwijzen wij naar de website zomer parade SK. http://skzomerparade.nl/ hier vindt men   alle deelnemers, alle  activiteiten voor groot en klein.

Een kleine greep uit de vele dingen die er georganiseerd zijn.

Diverse organisaties nemen u mee terug in de tijd. Met het demonstreren van oude ambachten, zoals een Spinnewiel, Kantklossen en Klompen maken, brengen zij het verleden weer tot leven.

vierfiets1Puntenburg : Op de Puntenburg organiseert gelijktijdig aan de Zomerparade (op 4 juli tussen 11:00 en 15:00 uur) een welzijnsmarkt voor haar bewoners. Op deze markt ontvangt u informatie over uitgaan, vervoer, vakantie. Het thema van deze markt is ‘activiteiten voor ouderen’. Diverse aanbieders op welzijn gebied, zoals; Eemland reizen .Vier het   Leven .Boodschappen Plus bus. Cursus voor laptop of tablet

Manicure Bianca Speciaal voor bewoners is er ook een pendeldienst met de Zomerparade opgezet, met tuktuks en de Vierfiets, zowel op 4 als 5 juli. Rollators kunnen mee.

tuktuk’s Middag is er live muziek, door Camiel Westerveld. Voor drankjes, versnaperingen en heerlijke gerechten, kunt u terecht bij het restaurant in de Vijverzaal.

Kinderen: Stokvangen Boter-kaas en eieren .De zenuwspiraal4 op een rij .De GatenkaasClownskop gooien. Kleedjesmarkt en een groot aantal attracties (zie fotoalbum)

Muziek: Op de twee podia, ( Hakze en de Emmauskerk) zie foto,s voor de artiesten

unnamed (3)Op beide dagen kun je meedoen met diverse sport en spel activiteiten op de Noordewierweg. Je haalt hiervoor een paspoort, waarmee je op allerlei plaatsen stempels kunt verdienen. Een ingevulde stempelkaart kan worden omgewisseld voor muntjes om wat te eten, te drinken of te kopen op de zomerparade. Verder geeft een ingevuld paspoort recht op 2 munten die op 4locatie gebruikt kunnen worden voor versnaperingen.!! Paspoorten kun je op de markt krijgen, maar je kunt er ook alvast een bemachtigen bij bloemenwinkel Mon Papillon, Noordewierweg 134, of bij Bakkerij Van Gent, Noordewierweg weg 137 of bij John’s dierenspeciaalzaak, Noordewierweg 97.

Zondag 5 juli is een gelijkwaardige uitvoering van activiteiten als de dag ervoor.

 Op zondagmiddag 15:00 uur komt de wijkwethouder, Fleur Imming om de prijzen te trekken. Het zou leuk zijn als u daarbij aanwezig bent!

Al met al wordt het een grandioos feest en de vooruitzichten van het weer zijn van dien aard dat een likje zonnebrand wel noodzakelijk zal zijn.( 31-34 graden).

Tot ziens op de Zomer Parade.

Bron Organisatie SK.

11692796_793744440740909_4357701019592053224_nRedactie Karel van Rooy

foto’s