P6305002Dinsdagmiddag om even voor half drie vertrok uw verslaggever naar de Plataan. Er zou iets zijn van MBO studenten en het had te maken met zintuigen, was ongeveer de informatie. Nieuwsgierig wat daar aangetroffen zou worden. Aan de voorzijde van het pand zat alles hermetisch afgesloten voor de zon. Gelukkig gingen de deuren open, en binnengekomen leek er aan de achterzijde van het pand een feestachtig sfeertje. Het terras was goed gevuld en van parasols voorzien. De parasols waren ook echt wel noodzaak want de zon scheen als een koperen ploert. De sfeer bleek te zijn zoals het leek: uitstekend en feestelijk.

Voorbij het door bewoners gevulde terras, stond in het gras eenP6305011 rij tafels met zeer kleurrijke vulling. Langs de tafels lopend werden alle zintuigen geprikkeld, terecht dus dat het thema “zintuigprikkeling” heette. Er waren allerlei zaken te proeven, te voelen en te zien. Sommige dingen konden niet in een oogopslag gezien worden, zoals de kijkdozen die de verschillende thema’s op tafel in het klein uitbeelden, zo waren er onder anderen; een strand -, en een moestuin kijkdoos . Er lag zand, er waren schelpen, er lagen bikini’s (boerkini’s werden op verzoek getoond), er waren salades, gemengde schaaltjes fruit, maar ook losse takjes aalbessen. Er lagen gedichten, er was een Winnie de Pooh kijkdoos, en nog veel meer kortom: van alles te prikkelen.

P6305032De studenten achter de tafels waren van het MBO Amersfoort en van ROC-MN (ROC-Midden Nederland), een deel van de studenten had stage gelopen via het wijk-leerbedrijf. De studenten hadden verschillende soorten stage gelopen, deels met ouderen, deels op Basisscholen.  Het thema voor deze schoolopdracht “zintuigprikkeling” was aangevoerd door ROC-MN, maar werd gedaan in een samenwerkingsproject.  De studenten werden dan ook op alle facetten beoordeeld, zoals o.a.; houding en informatieverstrekking,  beoordeeld door de docenten zoals o.a. mevrouw H. Stienstra en mevrouw G. Cazander.

De aanwezige bewoners en gasten genoten van alles dat er te zien en te proeven was. En het mag gezegd, een en ander was zeer smakelijk en echt niet alleen om te zien! Net voor de door de warmte eerdere afloop, vroeg de 98 jarige mevrouw Beijleveld- van Gils, bewoonster van de Puntenburg-flat om het woord te mogen richten tot de studenten.

P6305036Ik wil jullie allen hartelijk danken voor jullie goede zorg, jullie ouders zijn trots op jullie. Ga vooral door met waar jullie zo goed in zijn “zorg” en weet dat jullie heel hard nodig zijn. Het ga jullie goed, en ik hoop dat als jullie je diploma halen ik getuige mag zijn van de uitreiking! Hier en daar werd een traantje weggepinkt van ontroering.  Waarmee het thema van die middag uitgebreider werd dan voorzien.

Alles bij elkaar een zeer goed uitgewerkte en gepresenteerde opdracht. 20150701_111750De studenten waren zeer goed aanspreekbaar, en de hapjes zeer smakelijk en dat alles wat op tafel stond, ook nog in een receptenboekje stond maakte het helemaal af! De Plataan werd bedankt voor de gastvrijheid en de geboden mogelijkheid om dit te kunnen doen in de tuin.

 

Verslag en foto’s: Ngie