Hartelijk welkom op de Open Dag van Birkhoven Zorggoed!

Open Huis dagcentrum

Doorlopende presentatie over de activiteiten in het dagcentrum. Hier kunt u kennis opdoen over het aanbod en de dagelijkse gang van zaken op het dagcentrum. De presentatie kunt u bekijken in ruimte 2 van het dagcentrum.

Testlab. Heeft u altijd al willen weten hoe het is gesteld met uw geheugen of hoe het is om met 1 hand te moeten eten en met hulpmiddelen te moeten werken? U kunt het allemaal uitproberen in het testlab. Het testlab bevindt zich in ruimte 1 van het dagcentrum.

Hip en Fit. Ook voor ouderen is het van belang om in beweging te blijven. SilverFit is een leuk laagdrempelig gecomputeriseerd bewegingsspel dat binnen Birkhoven Zorggoed ingezet wordt om de cliënten in beweging te houden. Nieuwsgierig? Probeert u het zelf uit! De SilverFit is te vinden in het Grand Café.

NL-doet activiteiten

Servetten atelier. In het servetten atelier, dat u kunt vinden in het Grand Café, wordt vandaag gewerkt aan het maken van mooie grote servetten voor de cliënten van kleinschalig wonen met dementie. Een team van circa 6 naaisters is hier vandaag volop mee aan de gang.

Revalidatie_vanaf_tuinTuinieren. Vandaag worden door vrijwilligers twee mooie nieuwe plantenbakken neergezet voor de ingang van de Vier Linden. Ook worden de handen flink uit de mouwen gestoken voor het reinigen van de terrassen en het opfleuren van de tuin. U bent van harte welkom om te helpen.

Overige activiteiten

Informatiekraam. In de kraam kunt u informatie vinden over al onze zorgvormen zoals dagbesteding, kleinschalig wonen voor mensen met dementie, somatische woonzorg, thuiszorg en geriatrische revalidatiezorg. In de kraam  vindt u tevens  informatie over leren en werken en vrijwilligerswerk. De informatiekraam kunt u vinden in het Grand Café.

19710_1623785794522229_2012723532099860510_nFototentoonstelling “Ik ga u missen, ik jou ook”

Generatiekloof? Welnee! Kom onze tentoonstelling in het Grand Café, de hal en de bibliotheek bekijken. De expositie gaat over het ontstaan van de band tussen de stagiaire en de cliënt. De foto’s zijn een illustratie van de interviews die te beluisteren zijn in bibliotheek.

Poppendokter en knutselhoek. Voor onze jongste gasten is er een poppendokter en knutselhoek aanwezig in het Grand Café.

Muziek!

De open dag wordt opgeluisterd door muziek van Cor Bruinsma.

Red.KvR.