IMG_6882Beste jeugdklimmers van Nederland strijden in Kei Boulderhal Amersfoort voor plaatsing NJK

Zaterdag 25 april – 4e Nationale Jeugd Boulder Competitiewedstrijd – Kei Boulderhal Amersfoort

Op zaterdag 25 april strijden de beste jeugdklimmers van Nederland bij Kei Boulderhal op de Wagenwerkplaats in Amersfoort om plaatsing voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap Boulderen. Het is de vierde en laatste landelijke competitiewedstrijd van het seizoen. Aan de wedstrijd doen zo’n 150 jonge boulderaars mee in 12 verschillende categorieën. Bij de sportklimdiscipline boulderen worden korte routes geklommen op wanden van ongeveer 3,50 hoog. Dit gebeurd boven een dikke valmat, waardoor touwzekering niet nodig is. Bij de wedstrijd gaat het er om wie zoveel mogelijk van de 10 moeilijke wedstrijdroutes klimt, in zo min mogelijk pogingen.

IMG_6907Het Engelse woord ‘boulder’ komt oorspronkelijk van ‘kei’ of ‘rots’. Boulderen is het beklimmen van rotsblokken. Dit kan buiten in de natuur, maar ook indoor op klimwanden. In Nederland zijn er meer dan 40 klimfaciliteiten met houten wanden waarop klimgrepen bevestigd zijn. Je kunt er route klimmen of boulderen. De afgelopen 2 jaar opende al meer dan 6 nieuwe boulderhallen hun deuren. Boulderen is booming!

Kei Boulderhal ging op 22 november open en maakte meteen een keigoede start. In de hal wordt dagelijks geklommen door klimmers uit Amersfoort en omstreken, maar ook door beginners die kennis komen maken met de sport. Boulderen is een sport waarmee je het hele lichaam traint en die voor iedereen vanaf 8 jaar te beoefenen is. Door een ruim en wisselend aanbod van boulderroutes kan iedereen op zijn eigen niveau klimmen en is er altijd een nieuwe uitdaging.

IMG_6926Kei Boulderhal ligt op 6 minuten loopafstand van station Amersfoort en is in 10 minuten met de auto te bereiken vanaf zowel de A1 en A28. De Wagenwerkplaats is een voormalige werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen. Het terrein staat inmiddels voor een deel op de monumentenlijst. Het is een van de verborgen pareltjes van Amersfoort.

Deelnemerslijst en informatie (via Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging, NKBV):
http://was.shiftf5.nl/competitions/view/3184

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Hofman

06-28179968

Wagenwerkplaats
Soesterweg 314

3812 BH Amersfoort