_DSC0764 Vorige week maakte de Wijkwebsite al melding van de Woeste Woensdagmiddag. Een inloop circuit in de RESET aan de Plataanstraat. Een plek waar kinderen de woensdagmiddag vanaf 14.00 uur konden vullen met sport/ spel/ huiswerk en chillen ( ontspanning).

Alhoewel  het vorige week nog aan de rustige kant was, bleek wel dat er enorm veel behoefte is aan een dergelijke opvang voor de woensdagmiddag jeugd. Met name het concept van zowel sport en spel en toch dat uurtje Huiswerk maken, is een schot in de roos.

_DSC0721Vandaag 2 december, maakte ook de Kinderwijkraad 2015 zijn entre in de RESET. Zelf maar eens proeven en doen wat men voor de kinderen bedacht had.

Wel dat was even aan poten in de RESET. Gezien het aantal fietsen voor de deur, moest het toch wel redelijk vol zijn daarbinnen. En dat klopte.

Het sporten in de “dojo”was zelfs dermate druk dat er twee groepen werden gemaakt. En terwijl de ene groep zich de naad uit hun hemd rende met een spel of een bal, was de andere groep rustig aan het biljarten._DSC0730 Of een spel spelen op de Wifi installatie.

_DSC0753Knutselen kon ook en de laatste surprises werden nog gemaakt voor “D day”

In de Flexruimte, zaten Lonneke en Trijnie geheel klaar voor de huiswerkbegeleiding en ook daar werd gevolg aangegeven . Leuk te horen en te zien hoe taalvaardigheden aan bod kwamen.

Het recreatie gedeelte was wel het meest in trek, met natuurlijk zich uitleven in de “dojo” en voor het biljarten had Sjaak Pols zich als instructeur opgeworpen. Valt niet mee dat “Poolen”.

Koffie/ thee/ limonade en diverse fruithapjes vonden gretig hun weg.

_DSC0729En al schrijvende dit artikel, blijven de kinderen gewoon door gaan. En met een zekerheid. het huiswerk is weer af.

Verslag en foto impressie Karel van Rooy.