DSC_3536Winterkwartier op de Wagenwerkplaats/ Verkeerstuin door Koning winter geopend.

Alhoewel de buitentemperatuur “iets”heel anders aangeeft dan “Winter”is vandaag 27 december 2015 toch het winterkwartier van start gegaan. De komende 3 dagen kunnen kinderen zich van hartenlust vermaken in de verkeerstuin en in de Boulderhal waar een luchtkussen stormbaan staat opgesteld. Vanaf morgen zal er op de voorplein van de verkeerstuin, ook een stoomtreintje rijden.

DSC_3577Binnen is de gelegenheid om deel te nemen aan een workshop knutselen, waarbij fraaie lampen worden gemaakt.

Maar vandaag was het de dag van de opkomst van  Koning winter en zijn Lakei. Bij aankomst was de organisatie nog druk doende de “naam “Winterkwartier in letters op te hangen. Het duurde even voordat alle letters op zijn plek hingen.

DSC_3529Binnen was de gezelligheid al ruim voorhanden. Op het podium speelden en zongen de Dushter Sisters onder begeleiding van een toetsenist. Bekende nummers uit de 50 en 60 ‘r jaren kwamen voorbij en het ritme zat er lekker in.

Iet was vertraagd vanwege het mooie weer kwam de Koning al schrijdend over het plein zijn opwachting maken. De lakei voorzien van kussentje met schaar om de noodzakelijke linten door te knippen. De scouting had inmiddels gezorgd dat de temperatuur nog wat warmer werd door veel te hout te hakken en de vuurschalen aan te steken.

Het welkoms woord van Koning winter was er een van warmte, juist iets wat deze winter niet gebruikt kon worden, aldus de boodschap van de Koning. Het nog niet aanwezig zijn van de IJs-prinses werd getracht op te lossen door haar steeds te roepen. Maar het mocht niet baten. De Queen of Ice bleef weg. CSC_3588

DSC_3567De toch wat teleurgestelde Winterkoning knipte in het wilde weg met zijn schaar in het lint wat de Lakei voorhield. Uiteindelijk gooide deze het maar weg en was het Winterkwartier geopend.

De komende dagen is er veel te doen voor de jeugd. Aanvang 12.00 uur tot 17.00 uur.

Verslag  Karel van Rooy

Foto’s Karel en Mimoun

Reportage 1

Reportage 2DSC_3515