Untitled 1Een groep van 20 Soesterkwartierders kwam zaterdagavond 31 januari bij elkaar in de Nieuwe Sleutel om samen plannen te maken tegen de leegloop van winkels in onze wijk. Wijkbewoners en winkeliers. Directe aanleiding was het sluiten van de vertrouwde huishoudzaak Westerik op de Soesterweg. Geboren en getogen wijkbewoners hebben daar jeugdherinneringen van. Getuige de bijna 11.000 reacties die binnen kwamen op de wijkwebsite, was er een zeer gevoelige snaar geraakt.

Maar eigenlijk ging het over meer. Bezorgdheid over het steeds weer wegtrekken van nog een winkel uit de wijk. Een trend die met het Eemplein harder ging. En nu dus nog niet voorbij is.
Hoe kan dat? Er wonen bijna 12.000 inwoners in onze wijk.  Dat is twee keer zo groot als Leusderkwartier. In die wijk zijn de winkels een magneet. Aantrekkelijk voor de eigen wijkbewoners en anderen. Het SK is ook bijna dubbel zo groot als Kruiskamp met het drukbezochte Neptunusplein. En onze wijk gaat verder groeien. Als het Masterplan Wagenwerkplaats doorgaat, komen er nog heel wat woningen bij. Hoezo kunnen winkels niet floreren met zoveel potentiële klanten? Ja, waarom eigenlijk niet?

was (11)Hoe gaat het nu?
Voorzitter Theo van de Winkeliersvereniging vertelt over de situatie van de SK winkels. Veel winkeliers hebben de crisis net overleefd. Koopavonden zijn gesneuveld. Omdat er weinig omzet was. Maar ook omdat winkeliers zich niet veilig voelen. De winkels zitten te verspreid, en dan heb je geen steun aan elkaar, als een kwaadwillende klant bij jou s avonds binnenloopt. Een heel groot probleem zijn de hoge Huurprijzen van de winkelpanden in de wijk.  En de termijn van de huurcontracten. Welke startende ondernemer durft voor 5 jaar gelijk ineens te tekenen? Waarom zijn de drempels voor ondernemers in onze wijk zo hoog? Volgens de wijkmanager Nico Paap kan de gemeente daar niks aan doen. De verhuurder van de winkelpanden heeft vrij spel. De Albert Heijn winkelier, Peter vertelt dat het vertrek van de twee winkels in het loopje naar zijn supermarkt niet best is. Dat Ahold dan ook niet vanzelfsprekend het huurcontract verlengt. Want leegstand en verpaupering jaagt klanten weg. Net als het gebrek aan parkeerruimte.

Plannen op tafel
a2Op 9 februari is een bijeenkomst in de Emmauskerk waar plannen voor een levend winkelhart voor het Soesterkwartier worden gepresenteerd. Lithos heeft de winkeliers en aanwonenden uitgenodigd om de plannen te komen bekijken. Een aantal verswinkels op de begane grond en woningen erboven. Terrasje ervoor. De tekeningen zien er mooi uit. Bestaande winkeliers krijgen de gelegenheid om in te stappen. Maar er is ook plek voor de 400 zelfstandigen, kleine ondernemers in de wijk om samen ruimte te gaan huren daar. Webshops die samen in een pandje stappen. En een buurtrestaurant door bewoners, waarom eigenlijk niet? Er is van alles voorstelbaar. Als de wijk het steunt, de plannen ziet zitten. Via facebook en de wijkwebsite zijn al ideeen ingestuurd. Een Biologische winkel. De drogist terug. Een leuke markt opzetten, samen met buurtbewoners.

Zomermarkt als keerpunt
Op 4 en 5 juli wordt een Zomermarkt op de Noordewierweg georganiseerd. De ondernemers in de wijk worden allemaal uitgenodigd om zich te presenteren. En er zijn leuke activiteiten in de maak. Wat is er naast een kleedjesmarkt nog meer leuk voor kinderen en hun ouders om te beleven? Zou er een voice of SK te organiseren zijn? En wat nog meer??

was (23)Wat kunnen wijkbewoners doen?
1. Kom je inkopen doen in de winkels die we al hebben in de wijk, laten we elkaar steunen.
2. Kom de presentatie kijken in de Emmauskerk van het nieuw winkelhart voor het Soesterkwartier
3. Ga handtekeningen verzamelen bij je buren in de straat om besef te krijgen voor de leegloop en steun om het anders te gaan doen. Die handtekeningen kunnen naar de politiek. Ze laten zien dat de wijk een eenheid is. En dat dit iets betekent voor de gemeentelijke beleidsnota detailhandel.
4. Denk mee over activiteiten voor de zomermarkt als keerpunt.
5. Help om beelden te hebben. Bijvoorbeeld door een tentoonstelling of een route te maken van hoe de winkels in het SK waren, gezelligheid. In elke winkel die nog open is, klanten vertellen wat we willen en hoe we dat samen kunnen doen.

Stop met klagen, en laten we er samen iets van maken. De meeste mensen wonen hier met plezier. Met die woorden konden we gesterkt weer naar huis.

Met dank aan de medewerkers van de Nieuwe Sleutel voor de mogelijkheid op wel heel korte termijn, en voor het voorbeeld: bereikt door samenwerking!

Het Fotoalbum: De Was en vernieuwing

Verslag: Annemiek en Ngie

Foto’s: Karel