Paaseieren verven 1Naar aanleiding van de sluiting van Westerik op de Soesterweg, is er in de Sociale Media een zeer grote discussie ontstaan over winkels, groenten en melkboeren etc. Met in de allereerste plaats de vele loftuitingen voor hetgeen Westrik heeft betekend voor de wijk Soesterkwartier. ( foto Pasen 2014)

Mede door het artikel hier op de website en de reacties op Facebook heeft een der winkeliers zich in de strijd gemengd. Als meedenker van de winkeliersvereniging De WAS in de Samenwerkplaats, werkgroep  Wonen en winkels, hier haar oproep. Dit omdat er vele maar dan ook zeer velen zijn die aangeven de dingen te willen veranderen.

braderie (35)Het is denk ik de hoogste tijd is om een keer iedereen uit te nodigen om is lekker al die punten die hier zo mooi omschreven worden is om te zetten in ideeën over hoe we samen winkeliers en klanten met de neuzen zoveel mogelijk naar de richting te sturen zodat sk weer een winkel straat gaat krijgen. Ja krijgen want zoveel is er niet meer. Je mist ze pas als het er niet meer is. Toch? De winkeliers vereniging is niet meer dan een groepje winkeliers. We weten heel goed hoe dat vroeger was .maar de grote jongens willen alles vernietigen zo dat we straks wel bij ze moeten kopen. En dan groeien hun prijzen ook. Geloof me. Dan gaat het zo worden zo als in het buiten land. Grote afstanden en ongezellige winkels. De ouderen vereenzamen nog meer en onze kinderen kunnen niet meer een klein boodschapje voor je doen. Zoals ik en mijn kinderen bij van wegen deden of atent. En zoals zoveel vergeten we dat wij winkeliers ook betalen voor onze producten. De huur gas licht en belasting en noem maar op. Maar onze winkeltjes zorgen voor de gezelligheid en het praatje wat we allemaal wel eens nodig hebben. De vinger gaat zo makkelijk naar die ander. Maar wat kunnen we er samen aan doen om weer te zorgen dat we weten wie er om ons heen leeft. Je iemand een hand reikt. Je iemand een glimlach schenkt en voor al om eens sorry te zeggen. Ik hoop dat er over een jaar of vijf winkels weer gevuld zijn. Met een kaasboer. Groentenboer. Een d.a schoenen leuke eethuisjes een Westerik met speelgoed en huishoudelijke waren. Ik maak me er sterk voor. Jij ook. ( Conny Swart)

Knipse2lGeconcludeerd mag worden dat er duidelijk behoefte is aan een gezamenlijk ondernemingsplan Soesterkwartier. Alhoewel mogelijk daar niet op berekend is er al geopperd zaterdagavond tijdens de activiteiten in De Nieuwe Sleutel ( aanvang 17.00 uur) wat van gedachten te wisselen. Mogelijk dat de Samenwerkplaats de volgende stap weet te nemen. ( redactioneel). KvR