special_eventsOp 15 januari werd met enige trots de vernieuwde en opengestelde Wijkkalender Soesterkwartier op de wijkwebsite in gebruik genomen. Dit met de opzet, dat ondernemers, verenigingen, bedrijven, sport en ontspanning, instellingen, of te wel “iedereen”die een activiteit in het Soesterkwartier organiseert voor de bewoners, of een deel daarvan, dit zelf invoert. Te denken valt aan de beide speeltuinen met hun vele activiteiten, andere verenigingen die een terugkerende activiteit willen plaatsen. Sport en ontspanning activiteiten, muziek- en andere optredens. De activiteiten van de WAR en Spullenlab. De Duurzaamheid projecten, Groene projecten, nieuwbouw, stadsplatteland en andere projecten. Welzin, Wijkleerbedrijf, Birkhoven Zorggoed, bewonerscommissie Puntenburg. Inmiddels hebben een aantal instanties gehoor hier aan gegeven en een 20 tal organisaties zij geregistreerd . Samen zijn ze nu al goed voor de invoer van 110 activiteiten in het Soesterkwartier.

Het afgelopen jaar, zijn door de  redactie van de wijkwebsite circa 50 verschillende instanties en of organisaties bezocht. Dus voor degene die nog niet geregistreerd zijn, het kost maar 1 minuutje van Uw tijd. Daarna kunt U in alle rust zelfstandig evenementen en activiteiten in de wijkkalender plaatsen. Zodoende kunnen de bewoners van het Soesterkwartier ( en daarbuiten) zien wat er in een bepaalde periode te doen is in de wijk.

En voor de bezoekers van de wijkwebsite, onder de knop evenementen vind U een scala aan activiteiten. Wil U deze hele waslijst niet doorlopen gebruik dan een categorie om te zoeken, of tik de naam, of datum in.

Wij hopen over niet al te lange tijd op deze wijze een totaal overzicht te kunnen bieden van al wat er gaande is in het Soesterkwartier.

Een groot voordeel voor degene die een activiteit willen organiseren is, dat ze overzichtelijk kunnen zien of  er al festiviteiten van anderen gepland zijn en welke dagen/ weekeinden onbezet zijn.

Knipsel.lkkjJPGOrganisaties/ondernemers en allen die genoemd of niet genoemd zijn, kunnen uiteraard contact opnemen met de redactie van de wijkwebsite. Dit middels het contactformulier op de website, of via een berichtje naar redactiesoesterkwartier@gmail.com.

Namens de redactie

Karel van Rooy.