dsc_2452Zaterdag 26 november om twee uur was het dan zo ver dat het Winter Paradijs na het “inrijden” door de ijsmeester werd vrijgegeven voor een officiële opening. Sinterklaas was al op de locatie van het Winter Paradijs op het Eemplein. Er was dan ook al enorm gezongen voor Sinterklaas en z’n Pieten.

Om even voor twee uur arriveerde ook wethouder Kemmerling. dsc_2461De wethouder werd door André van Gelder (eigenaar van Zandfoort aan de Eem) verwelkomt, en andersom sprak de wethouder een woord van dank uit voor al het ge-organiseer dat André heeft gedaan om ook dit jaar weer een overdekte ijsbaan voor elkaar te krijgen.

Beiden, Sinterklaas en de wethouder, bedankten alle mensen die aan de opbouw en het open houden van deze IJsbaan kosteloos hun inspanningen leveren door bij voorbeeld als vrijwilliger allerlei werk te doen. Maar ook de sponsors en mensen/ organisaties die op andere wijze hun bijdrage leveren: het wordt zeer gewaardeerd!

dsc_2516Onder de muzikale begeleiding van de Vallei – Bloazers ging het gezelschap vervolgens naar de IJsbaan voor het “knip-moment”. Sinterklaas moest wel even goed opletten bij de entree naar de IJsbaan en wel om twee redenen: z’n mijter in verband met de deurhoogte, en het afstapje in verband met z’n “outfit”. Nadat die “operatie” geslaagd was, werd er aan Sinterklaas en aan wethouder Kemmerling een schaar overhandigd voor het officieel openen van de baan.

dsc_2485Het doorknippen van een feestelijke gekleurde slinger was het signaal om de baan op te gaan, waarvan een aantal jonge mensen dan ook dankbaar gebruik maakte. Nog even keken Sinterklaas en de wethouder of het allemaal wel goed ging. Maar op een val hier of daar na, werd er vrolijk op los geschaatst.

dsc_2503Sinterklaas werd daarna uitgezwaaid en gezongen “Dag Sinterklaasje, Dag dag, dag dag Zwarte Piet…” Terwijl het voor de wethouder, en andere aanwezige gasten tijd was voor een heerlijk kopje koffie of warme chocolademelk met slagroom. Onder het genot van de warme drank werd ontspannen met elkaar van gedachten gewisseld.

dsc_2496Ondertussen waren de jongste kinderen die het schaatsen nog niet zo goed onder de knie hebben, druk aan het oefenen op de kleine baan met de hulpmiddelen. De ouderwetse stoel methode is vervangen door een soort van rollator zonder wieltjes, al klinkt het niet, het werkt wel.

Ook op de grote baan werd er rustig op los geschaatst, al kon ook daar niet iedereen het even goed. Oefening baart kunst of je nu jong bent of toch iets ouder: oefenen helpt.

In de avond is de baan weer leuk versierd met lichtjes, al hangen en branden die overdag ook. Te zien zijn die kleurtjes pas goed als het donkerder is, en dan komt ook de romantiek naar boven bij diverse mensen.

De IJspret voor jong en oud is er in elk geval op de Winter ParadIJS baan tot en met 8 januari 2017

Verslag, en volledige Fotoreportage: Nel Groenendijk