Welkom thuis-ontbijt 1Vandaag ontvingen de witte tijgers van DierenPark Amersfoort een spectaculair ‘Welkom thuis-ontbijt’ om te vieren dat zij terug zijn in hun verblijf. Wegens de bouw van een volledig nieuw binnenverblijf, woonden zij lange tijd achter de schermen.

‘‘Een verhuizing van twee tijgers maken wij niet vaak mee,’’ zegt hoofddierverzorger Willem Verdonck. ‘‘Zij zijn in slaap gebracht en toen hebben wij per tijger zeker vier man nodig gehad om het dier naar hun vertrouwde omgeving te brengen. Het is het meer dan waard als je ziet hoe enthousiast de tijgers reageren.’’

De witte tijger komt bijna niet voor in andere dierenparken en vele bezoekers hebben dan ook naar vader Brooklyn en dochter Maxi gevraagd. ‘‘Speciaal om hun thuiskomst met de bezoekers te vieren, worden de dieren getrakteerd op een verrassing. Zo kan iedereen hen deze vakantie toch nog in volle glorie bewonderen’’, vertelt de hoofddierverzorger.

Niet alleen de witte tijgers krijgen deze laatste zonnige weken van de vakantie een verrassing, ook hun buren, de Siberische tijgers, krijgen zaterdag een groot stuk vlees. Het publiek kan de komende weken ontdekken hoe onder andere de chimpansees, stokstaartjes, vale gieren, leeuwen en krokodillen reageren op hun zomerse verrassing in DierenPark Amersfoort.