Afgelopen weekend zijn de eerste sitatoenga’s aangekomen in DierenPark Amersfoort. Dit kleine unnamed (6)hoefdier valt met zijn roodbruine glanzende vacht en witte strepentekening snel op als de bezoeker een tochtje over de rivier door de Grote Wildernis maakt

“De sitatoenga’s zijn echte waterliefhebbers”, vertelt Raymond van der Meer. Als vanaf zaterdag de Grote Wildernis opent, zullen deze dieren dan ook regelmatig aan de oever van het water en in de rivier zelf te vinden zijn. “De sitatoenga’s kunnen zelfs bijna helemaal kopje onder gaan. Alleen hun snuit zie je dan boven het wateroppervlak uitsteken. Het water is voor deze dieren dus een goede schuilplek bij onraad”, vervolgt Raymond. De hoeven van de sitatoenga’s zijn lang, waardoor zij goed grip blijven houden op de drassige ondergrond die veelal te vinden is langs de oevers van het water.

De hoefdieren verblijven nu nog in het binnenverblijf om te wennen, maar zullen vanaf zaterdag vier juli in de Grote Wildernis te vinden zijn. In dit nieuwe themagebied varen bezoekers in een fietsboot over een vierhonderd meter kronkelende rivier langs onder andere maki’s, giraffen en apen. De opvarenden hoeven niet bang te zijn dat zij met een zwemmende sitatoenga in aanvaring komen. “Onder het wateroppervlak is een ijzeren hek verborgen dat ervoor zorgt dat het dier op een veilige afstand blijft”, vertelt Raymond.

https://youtu.be/8lqWnDaDgxU