Bij Ska Kinderopvang doen de oudste peuters van het kinderdagverblijf mee met het programma van de peuterwerkplaats/voorschool. De peuters van kinderdagverblijf de Puntmuts in het Soesterkwartier gaan daarvoor met de bakfiets naar voorschool de TamTam. Pedagogisch werker Wietske Vembde vertelt:

“Onderweg valt er altijd veel te zien en te ontdekken. Van de week hebben we ruim de tijd genomen; we zijn een half uur onderweg geweest (terwijl het kippe-eindje volgens Google Maps in 2 minuten te fietsen valt!).

‘Dag maaiman!’

Allereerst zagen we een man op een grasmaaier. We keken hoe hij zijn maaimachine over het gras heen en weer bewoog, hoorden wat voor geluid het maakt en zwaaiden natuurlijk naar hem. We stopten even om goed te kijken en toen we verder reden, zwaaide de maaiman ons spontaan uit!

Iets verderop zagen we sporen van de maaimachine: bandensporen op de stoep, en ‘vlokken’ gras verspreid over de weg. Ik liet het aan de kinderen ruiken en unaniem waren ze het er over eens dat  pas gemaaid gras stinkt!

Bloeiende bomen

Vervolgens richtten we onze aandacht op de bomen die we onderweg zagen. Sommige bomvol bloemen, andere nog helemaal kaal. We stopten bij een bloesemboom en zagen hoe een dikke hommel van het ene naar het andere bloesembloempje vloog. Maar ook hoeveel bloemen er eigenlijk aan zo’n tak zitten!

Het waren zulke mooie bloemen; we hadden er graag wat van mee naar de TamTam en naar huis genomen. Maar ja, als ik zo’n tak van de boom had gehaald had ik én niet het goede voorbeeld gegeven én dan zouden anderen er niet meer van kunnen genieten. Ik heb foto’s gemaakt voor in het ouderportaal, zo kreeg iedereen tóch een klein beetje lente mee naar huis.”