facebookprofielfotoWat is Patat: Een brandende vraag of niet. 2e Paasdag krijgt U antwoord op de Wagenwerkplaats.

Voor kinderen is dit geen vraag natuurlijk, maar ja, je kan de vraag ook omkeren en vragen “waarvan”wordt patat gemaakt, of hoe groeit het. Wedden dat er “vreemde “antwoorden komen.

Of hoe groeit zuurkool.?  Wanneer is het tijd om de augurken te plukken??. En natuurlijk komt chocolademelk uit een pak en niet van een rood/bonte koe.

Dus eigenlijk wel brandende vragen waar ze op 2e paasdag op de wagenwerkplaats wel raad mee weten.Het “weet je wat je eet festival” begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. En er is meer.

Zo staat SRO met een smoothiefiets, komt Kinderuniversiteit Amersfoort met de limonadelab. Kinderen kunnen dan hun eigen limonade een kleur geven. Ook staat de Ontdekbus er, wat dat is mogen kinderen zelf ontdekken.

En nog meer.

Workshops

In samenwerking met Stadsboeren en Het Groene Spoor komt er een lentemarkt, waar leveranciers van bloemen, zaden, planten en groenten hun waren aanbieden. Een plek op de markt is ingeruimd voor een ruilbeurs van stekjes en andere tuinplanten. Iedereen die zijn voorjaarsopruiming in de tuin heeft gehouden, kan zijn overtollige planten of zaden hier kwijt of ruilen.

Er is muziek en er zullen kindervoorstellingen zijn, die betrekking hebben op het thema. Er is een kinderboerderij, zodat kinderen ook echt de beesten kunnen zien en voelen. SKA gaat schilderen met eieren en maakt in samenwerking met PuurDichtbij een groentequiz. Stichting Welzin geeft een proeverij: wat proef, ruik of zie je?

Er zal een rondleiding plaatsvinden op het terrein om kinderen te laten zien wat er groeit en bloeit. Een imker vertelt over het belang van een bij. Er worden van wortels fluitjes gemaakt, misschien komt er zelfs een wortelfluitconcert!

Er is een markt met food en non food producten. Stichting Doezo gaat experimenteren met meelwormen, oftewel nootjes op pootjes.

In de Circusschool wordt de voorstelling “Opgeruimd Staat Netjes” gespeeld. De Verkeerstuin is ook open, dus kinderen kunnen lekker crossen op de skelter. En bij het kinderlaboratorium van Atelier 37 kan je helemaal los met (elektro)techniek en zelfs 3D printers. Natuurlijk huppelt er een Paashaas rond, die eieren heeft verstopt, vind je die, dan zijn er leuke prijzen te winnen. ( bron wagenwerkplaats).

en er is nog meer, kijk even op deze site van de wagenwerkplaats.

Ook op Facebook is een pagina gewijd aan dit bijzonder leuke evenement.  ( Facebook )

Red. Karel van Rooy.