Wat, is dat patat​? op maandag 2 april van 11.00 – 16.00 uur.

Het weet-wat-je-eet-festival voor kinderen van 3 t/m 12 jaar komt ook dit jaar naar de Wagenwerkplaats.

Melk komt van een koe en niet uit een pak van de AH en van aardappels maak je patat.

De Wagenwerkplaats wordt weer omgetoverd in een boerderijsfeer. Strobalen, melkflessen en een heuse kinderboerderij, dus je kan knuffelen met geiten, schapen, een ezel, kippen en een os.

De markt Winkels op Wielen is er, dus kom lekker struinen op de werkplaats.  Een imker vertelt het verhaal van het belang van de bij.


Nieuw dit jaar!!!

We gaan 2 middagen zwerfafval ophalen uit de wijk Soesterkwartier. Daar gaan we kleding van maken tijdens het Trash Fashion Festival, in samenwerking met Sally Pittman. Want Wat, is dat patat? is meer dan dat. We willen op een laagdrempelige manier kinderen leren over (h)eerlijk eten, duurzaamheid, milieu en een gezonde leefstijl. Sportivate geeft een workshop free runnen en bootcamp, de Verkeerstuin is weer open.  Je kunt insectenhotels maken bij Het Groene Spoor. Helma heeft een groentequiz, smoothiefiets,  bak je eigen brood, maak je eigen appelfrietjes  en nog veel meer.  Het is Tweede Paasdag, dus de paashaas huppelt over de Wagenwerkplaats en gaat weer eieren verstoppen, waar je leuke prijzen mee kunt winnen.

Entree

Kinderen kopen een ticket voor 5 euro en krijgen daar een stempelkaart voor, daarmee kunnen ze meedoen aan de activiteiten. De (groot)ouders/voogden mogen gratis mee, hoe gezellig is dat! Kom naar het lekkerste (paas) festival op Tweede Paasdag.

Mariska Jacobi.