P4191938Dinsdagavond 19 april liepen er behoorlijk wat mensen richting de Emmauskerk. De vraag was of ze allemaal naar de eerste bijeenkomst van Bij Bosshardt gingen. Maar nee, er was ook een koorrepetitie, al was die in de kerkzaal. Evengoed was de eerste bijeenkomst waarbij mensen uit de buurt hun ideeën op tafel konden leggen, zeker geslaagd te noemen.

Zo’n 30 mensen kwamenP4191943 een kijkje nemen en/of mee brainstormen over dingen die leuk zouden zijn om te doen. Heel wat memootjes werden beschreven, en de ideeën liepen uiteen van samen wandelen of fietsen, tot samen eten. Van studentendiner tot aan computer en smartphone cursussen, en van praatgroep tot sporten, dagje uit en spelletjes middag alles kwam op tafel. Sommige van die dingen op meerdere tafels zelfs. De kans dat de opzet slaagt en het een hele gezellige en actieve boel wordt “Bij Bosshardt”, met voor elk wat wils, is dan ook heel groot.

P4191971Tussendoor werd er genoten van koffie en thee, en een plakje van de door Kristel zelf gebakken cake. En ook nu waren de dames Sylvia en Bianca er bij om Kristel te ondersteunen, al waren er enthousiaste wijkbewoners die ook gelijk hun inzet toonden en koffie schonken.

Donderdagmiddag is er nog een kans om u ideeën op tafel te leggen Bij Bosshardt, al is het dan niet zeker of er weer zo’n heerlijke plak cake bij geserveerd wordt.

Verslag en in foto’s: Nel Groenendijk