w2In DierenPark Amersfoort hebben de dierverzorgers een jong ontdekt in de buidel van een Tammar wallaby. “Deze week zagen wij twee pootjes uit de buidel steken en wisten wij dat de moeder een jong droeg”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck.

“Een wallaby komt roze en kaal ter wereld en is slechts twee centimeter groot bij de geboorte,” vertelt Willem Verdonck. “Het kleintje kruipt direct in de buidel van de moeder om te drinken en te groeien. Wij weten dus pas van het bestaan van de nieuwkomer af, wanneer het jong voor het eerst het kopje uit de buidel steekt”. In totaal zijn er nu zes wallaby’s te vinden in de Amersfoortse dierentuin.

Gezien de grootte van het jong, schatten de dierverzorgers dat de wallaby nu zo’n twee maanden oud is.  “Het jong komt regelmatig tevoorschijn”, zegt de hoofddierverzorger. “Wij  verwachten dat het kleintje pas over vier maanden zijn eerste stapjes buiten de buidel zet.” Moeder en jong zijn samen te bewonderen in het Doolhof der Dwergen in DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/QLCh4lUfoCA