2015wagenwerkplaats4deLente_webOp de Website reeds vermeld een eerdere versie van  de Lenteviering op de Wagenwerkplaats. Dit is de recente versie.

Zaterdag 28 maart van 11 uur tot 16 uur is er de eerste ‘Wagenwerkplaats Viert De Lente’, een evenement voor iedereen die zin heeft om naar buiten te gaan. De voorjaarsmarkt wordt georganiseerd voor en door de bewoners van Amersfoort. Deze vindt plaats op ‘Het Rode Plein’ gelegen tussen het Centraal Ketelhuis en de Veerensmederij, in het hart van de Wagenwerkplaats.

Op deze dag kun je planten ruilen en verhandelen, je inschrijven voor gratis tuinadvies en genieten van muziek en andere activiteiten. Nieuwe Stadboeren openen hun tweede plek officieel en starten het seizoen voor het tuinieren in de moestuinbakken. De verkeerstuin zet een skelterroute uit, er is een infomarkt waar de bedrijven en (vrijwilligers-)organisaties van de Wagenwerkplaats en omgeving zich voorstellen. Ook wordt er een speciale rondleiding gegeven over de Wagenwerkplaats door het Groene Spoor. En nog zoveel meer. Kortom een evenement voor eenieder die de winter achter zich wil laten.

Meld u aan voor een plek op de plantruilbeurs via het formulier ruilbeurs.

Meld u aan voor gratis tuinadvies via het formulier tuinadvies.

Download de poster van ‘Wagenwerkplaats Viert De Lente’, print hem uit en hang hem op!

Logo-Portiersloge_leintjeDe voormalige Portiersloge bij de ingang de Soesterweg heeft vanaf 28 maart officieel een nieuwe gebruiker. Kunstenaar Leintje Hoogenkamp zal het gebouw dan in gebruik nemen als drukwerkplaats, winkel voor kunst van haarzelf en anderen én informatiepunt voor de Wagenwerkplaats. Tussen 14u en 17u is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen en kennis te maken met Leintje. Om 15u zal Joke Sickmann met een korte toespraak houden als openingshandeling.

mascotte-Toet-CliniclownsOok de Cliniclowns zijn aanwezig op ons lentefeest. Je kan op de foto met hun mascotte Toet, dus neem je camera of smartphone mee! Verder kunnen de mensen van de Cliniclowns je alles vertellen over hun werk, een bijdrage geven of jezelf opgeven als vrijwilliger.

Planten en zaden (ruil)markt

Iedereen kan op een grote ruiltafel planten die je over hebt uit de tuin, en/of zaden die je afgelopen zomer hebt geoogst, met andere fans van tuinieren ruilen of verhandelen. Heb je veel planten dan kun je ook een volledige marktkraam tot je beschikking krijgen en kun je je waar als een echte markthandelaar aanbieden. Daarnaast zijn ook professionele planten-, bloemen- en hoveniersbedrijven aanwezig die je zo het nieuwe voorjaar in loodsen met hun producten en adviezen.

Opening tweede plek voor stadslandbouw

Bw3ARIvCYAECKVL.jpg-largeStichting Nieuwe Stadsboeren opent tijdens ‘Wagenwerkplaats Viert De Lente’ de 2e plek voor tijdelijke stadslandbouw. Op De Wagenwerkplaats breiden ze uit met nog eens 25 moestuinbakken en verhuren deze aan iedereen die het leuk vindt om te tuinieren in de stad. Nieuwe Stadsboeren hebben hun 1e plek in De Nieuwe Stad waar inmiddels 45 stadsboeren aan het tuinieren zijn in de bakken.

Zin om te tuinieren maar geen plek? Altijd al een tuintje willen hebben? Er zijn nog enkele moestuinbakken beschikbaar zowel bij De Wagenwerkplaats als in De Nieuwe Stad. Schrijf je nu in via deze link!

Volg ons of heb je een vraag?

Facebook: www.facebook.com/wagenwerkplaatsviertdelente

Twitter: www.twitter.com/wagenwerkplaats

Heb je nog vragen neem contact met ons op via e-mail: viertdelente@wagenwerkplaats.eu

Organiserende partijen

Het groene spoor                         ism                  Nieuwe stadsboeren

 

http://hetgroenespoor.nl/                                 http://www.nieuwestadsboeren.nl

Red.KvR.