aa10Kindertheater Zwaan Zinnig presenteert een voorstelling met poppentheater . Aldus de aankondiging van de Speeltuin Noordewierweg. Een feestmiddag voor met namen de jonge kinderen, maar de kinderen van 50 jaar en ouders zijn ook van harte welkom. In het kader van het 90 jarig jubileum van de Speeltuin is de middag van 25 februari ingepland voor een Zwaanzinnig feest.

Deze genoemde theater “zwaantjes”treden het hele jaar door op in ondermeer Zandvoort aan de Eem.

Zelf deden zij een oproepje voor de Speeltuin.

Ik tante Sjan maak er uiteraard een Zwaan Zinnig feest van op woensdagmiddag 25 feb! Poppentheater, dans en zang met, voor en door alle kinderen die dan komen! Voor 0 tot 90 jaar.

zwaan (60)Best een grappige tekst met het “Zwaan Zinnige feest”.  De hoofdrolspelers in deze, hebben aan een beperkte ruimte genoeg om een poppenkast op te bouwen.  Dit in de vorm van een volle boom, waarvan het centrum geopend kan worden. Uiteraard om de benodigde figuren tot leven te laten komen. De schoolborden er onder bewezen later wel hun functie voor kinderen om dingen op te schrijven.  Al een halfuurtje voor aanvang van de voorstelling komen er diverse kinderen al binnen. Er wordt geschminkt door de kinderen zelf. Ouders nestelen zich een beetje aan de zijkant. Op het podium staat een boom. En wie goed kijkt, ziet er een hoofdje van een vermoedelijke, eend uit komen, die aandachtig naar het publiek kijkt.

zwaan (118)De eens zal dan ook de hoofdrol gaan spelen in de naderende voorstelling. Eenmaal begonnen met het uitbeelden van het verhaal, volgt een interactieve rol met de kinderen in de zaal. Ze worden van harte uitgenodigd mee te denken, doen, en aanwijzingen te geven. Er worden ( voor ouderen) bekende rijm versjes voorgedragen.  De huidige generatie kent deze melodie niet, maar doet wel mee door de aanwijzingen op te volgen.

Meer in hun straatje was , dat het verhaal van de Eend zich ging wijzigen naar iets sierlijks. Eerst in Reggae stijl en een bekend accent. En  dan doen we dat wel met de muziek van Zumba dans. En in  now time zijn alle kinderen bezig met de Zumba.  Zelfs dermate goed, dat een paar kinderen op het podium het voor mochten doen aan de rest.

zwaan (140)En het verhaal kreeg dan ook een hele gunstige wending toen het “lelijke”eendje ineens tevoorschijn kwam als een sierlijke witte Zwaan. En de kids moesten beloven dat ze de hele voorjaarsvakantie blij zouden zijn en veel buiten moesten spelen.

Voor kinderen ( en ouders) een zeer leuke voorstelling met de uitbeelding en gebruik van diverse poppen.  Aan de kinderen was goed te zien, hoe zij zich inleefden in het verhaal.

Uiteraard waren er de nodige versnaperingen te nuttigen door de bezoekers. Een 50 tal bezoekers heeft zich uitstekend kunnen  vermaken met deze Zwaan Zinnigheid.

 

zz55Verslag en Foto,s Karel van Rooy.

Fotoreportage