m1mxds0cd1tyOp 8 december deed Esther van Zetten uit het Soesterkwartier een oproepje op Facebook. Of er belangstelling was voor een uitleg van de nieuwe regels voor vuurwerk afsteken. En wat illegaal vuurwerk inhoud en dergelijke. Op basisscholen werd hier inmiddels ook al aandacht aan geschonken al dan niet door uitleg van een deskundige.

Bij genoeg aanmeldingen wilde Esther wel een en ander regelen. Wel in het Soesterkwartier weten we inmiddels dat het dan niet bij lege beloftes blijft.

Nadat ook hier aandacht aan haar oproep was verschenen bezochten zo,n 645 personen dat artikel en kregen 398 Twitter-raars eveneens bericht. Dat moet dus lukken dacht Esther.

Getracht werd een avond in de Speeltuin Soesterkwartier te regelen hetgeen niet op korte termijn mogelijk was.

Het Buurthuis De Nieuwe Sleutel aan de Noordewierweg bleek nog ruimte te hebben voor een bijeenkomst, alhoewel met zoveel bezoekers. In ieder geval zal de wijkagent en een vuurwerkspecialist aanwezig zijn  om alle vragen te beantwoorden en uitleg te geven over alle dingen rond Oud en Nieuw ( en dagen er voor).

Gisteren 12 december 2014 verscheen haar 2e oproep.

Oke mensen De Vuurwerkvoorlichting is op Dinsdag 16 december plaats vinden, in de Nieuwe Sleutel om 19:00 uur.
Graag zien we jullie daar!!

Buurthuis De Nieuwe Sleutel vindt U aan het einde van de Noordewierweg, voorbij de speeltuin aan de linkerzijde tussen de huizen. Gezien de te verwachte bezoekers wordt U verzocht, indien U met de auto komt, deze in omliggende straten te parkeren. Dit gezien de beperkte parkeerruimte bij het Buurthuis.

PuntenburgAmersfoort Vuurwerkstad of Vuurwerkvrij?

Redactie.KvR.