DSC_2900 (Custom)De titel doet vermoeden dat alleen binnen de muren van het speeltuingebouw deze dag in het teken van vrouwen staat. Het is wat gissen. Mogen mannen niet naar binnen. Worden er specifiek vrouwen dingen getoond, gedemonstreerd ,uitgelegd. Je weet het niet als man.  De media heeft niets geschreven over een Nationale Vrouwendag, maar zou zo maar kunnen. Google raadplegen dan. Jawel de Internationale Vrouwendag is 8 maart 2015.  Kan zijn dat ze in het Soesterkwartier daar weer heel anders over denken en het hebben vervroegd in verband met het 90 jarige bestaan van de Speeltuin. En dat we dan 8 maart een mannen dag houden.

Uit de vooraankondiging bleek dat je contact op moest nemen om een plekje te regelen voor je “dames”spullen. Dus dat stalletje met vishengels zal er wel niet komen, maar.

Het Wijkmuseum had voor de gelegenheid in haar thuisbasis een optreden van vermaarde orkest The Hot Fighters  georganiseerd. Zodat “eenzame”mannen daar konden luisteren naar fantastisch muziek uit de Neil Diamond tijd.

DSC_2926 (Custom)In ieder geval, werden op 17 januari 2015 de deuren open gezet voor “de vrouwen”. Daarvoor hadden een aantal  “Detailhandel” mensen de grote zaal van de Speeltuin ingericht. In dit geval was de grote zaal te klein voor alle kramen, kledingrekken en Bijouterieën, dan wel de complete voorraad curiosa van Mon Papillon . U begrijpt de mannelijk verslaggever is binnen. Voor alle zekerheid begeleid door een mede vrouwelijk redactielid.

Na het handen schudden van de bekenden maar eens in het strijdgewoel van dit thema gestort. Niets geen politieke partijen die middels flyers aandacht vragen voor het keukenpersoneel. Geen dame met speakers en microfoon die je wijst op het recht van de aanrecht. Niets van dit alles. Een zeer grote verzameling van  luxe en/of minder luxe spullen werden aangeprijsd. Tafels vol met bijouterieën , glaswerk, boeken, beeldjes, sjaaltjes, nagellak en spul om het weer te verwijderen.

DSC_2911 (Custom)Even werd stil gestaan bij 3 vrouwen hoofden op een plank met hoofdbedekking. Gelukkig bleek het gewoon etalage materiaal te zijn en geen souvenir uit een ver vreemd land.

Verrassend was ook dat  “Ik Design” recent gevestigd op de Noordewierweg aanwezig was. Moeder Ika Kock en dochter hadden een ruime stand opgezet met kleding. Er volgde een vrolijke begroeting en een rondleiding in de betreffende ruimte.

Al  vanaf het eerste moment van opening, stroomden bezoekers naar binnen. Moeilijk te schatten hoeveel. In ieder geval werd het gezellig druk. Een hoop moeders bij de kledingrekken, passend en metend naar de juiste jas, broek of trui.

DSC_2933 (Custom)De drukte bleef, maar door de doorstroming van het publiek, leidde dit niet tot opstoppingen of versperringen. Gezien het middaguur had ook de keuken het redelijk druk met de aanvoer van met name gefrituurde producten. Broodjes kroket en frikadel vlogen de pan uit. Maar ja van “shopping”krijg je nu eenmaal honger.

En de organisatie mag zich wederom verheugen in een geslaagde middag en niet alleen voor de vrouwen, want ook menige man, heeft zich in dit domein gewaagd. Desgevraagd aan het eind van de middag, bleek dat de toestroom van bezoekers bleef aanhouden. De standhouders bleken tevreden te zijn over de middag.

CSC_3004 (Custom)Verslag en foto’s Karel van Rooy

Fotoreportage

Diapresentatie