Groenwangamazone (1)Een onverwachts liefdeskoppel in DierenPark Amersfoort. Groenwangamazone Robin leefde jarenlang als verstokte vrijgezel in een kooi bij iemand thuis, maar vond in DierenPark Amersfoort zijn grote liefde Jessica. Bijzonder, want door jarenlang in een woonkamer te hebben geleefd, was het dier volledig gefocust op mensen en had hij nauwelijks belangstelling voor zijn soortgenoten.

“Toen Robin in het DierenPark kwam, zocht hij al snel contact met de verzorgers, maar liet hij de andere amazones links liggen”, vertelt verzorgster Esther Beije. Toch werd Robin in de collectie van het DierenPark opgenomen. “DierenPark Amersfoort is namelijk stamboekhouder van de Europese fokgroep van de groenwangamazones. De genen van Robin zijn belangrijk voor het behoud van het diersoort.”

De romantiek heeft zelfs al geleid tot twee eieren. “Die eieren bleken bij schouwing helaas onbevrucht te zijn. Jammer, maar dat Robin na al die jaren toch een levenspartner heeft gevonden, is al heel goed nieuws”, zegt Esther.

https://www.youtube.com/watch?v=vqNCgckgSJg&feature=youtu.be&noredirect=1